20. juni kl. 9 holder Landboforeningen Limfjord et orienteringsmøde om vandplanerne og vandløb. Miljøkonsulenten vil fortælle om vandplaner, efterafgrøder og bræmmer, og samtidig opfordres landmænd og husejere til at gå sammen i vandløbslaug, der skal forhindre haver og marker i at blive oversvømmet. Se www.landbo-limfjord.dk.


28. juni kl. 10.00-14.15 holder LandboNord møde om regnskabsanalyse på DB-niveau. Vi starter ud med et besætningsbesøg hos Per Rytter, Alsvej 119, 9560 Hadsund, 223 SDM-Køer, 9.960 kg EKM, økologi.
Dernæst vil der være indlæg på Als Kro om følgende emner:
- Analyse af bedriftens årsrapport 2011 - vi får DB-tallene at se!
- Benchmarking mod gennemsnit og de bedste robotter, malkestalde, karruseller, økologi – hvad er forskellen? Grovfoderets fremstillingsomkostninger.
Pris 500 kr. pr. deltager. Sidste tilmeldning 21. juni til KvægRådgivningen på tlf. 96 24 25 34.

Søndag 17. juni har du mulighed for at komme med på vores populære sommerudflugt arrangeret af Haveselskabet og Vendsyssel Familielandbrug.
Vi mødes ved Vendsyssel Familiebrug, Ålborgvej 92, Hjørring, kl. 7.30 og forventer at være hjemme igen ca. 17.30. Prisen er kr. 390, og den dækker busturen, diverse entréer, formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskaffe.
Se program på www.hjff.dk.
Tilmelding til Margit Carlsen på 98 93 31 83, Ellen Vanggaard på 98 92 35 36 eller Annette Ejstrup på 98 98 64 59.


Tirsdag 19. juni kl. 19.30 har Økologiudvalget i Djursland Landboforening arrangeret bedriftsbesøg på det økologiske landbrug under Dansk Landbrugsmuseum på Gl. Estrup.
Landbruget omfatter et jordtilliggende på ca. 100 hektar. Heraf er godt 38 hektar omfattet af et vådområdeprojekt i Nørrekær Enge og henligger i permanent græs. På omdriftsjorden dyrkes forskellige kornarter.
Dyreholdet er præget af et samarbejde omkring bevaring af gamle husdyrracer. Danmark er som andre lande forpligtet af direktiver fra FAO om at bevare gamle dyreracer fra at uddø, og Gl. Estrup er et af centrene for dette arbejde.
Mødestedet er P-pladsen ved hovedindgangen til museet.


Deltidsudvalget i Djursland Landboforening arrangerer guidet tur i Hevringlejrens område med gdr. Torben Jensen, Hevring, som guide onsdag 20. juni kl. 19.00.
Hevringlejren var tidligere et udstrakt hedeareal, hvor der med tiden er sket en kraftig tilgroning. Naturpleje af området sker bl.a. med kødkvæg af forskellige racer.
Arrangementet vil foregå med traktor og vogn rundt i området, og undervejs fortælles om området, naturpleje, dyrene samt muligheder for forskellige tilskudsordninger.
Arrangementet slutter med is og kaffe i Hevringlejren.
Tilmelding senest mandag 18. juni på 87 91 20 00 eller via www.landboforening.dk. Pris medlem/ikke medlem: 50/100 kr.
Mødestedet er Hevringlejren, Voer Færgevej 4, 8950 Ørsted.

 

Onsdag 20. juni kl. 19.30 hos Arne Steffensen, Hestbjergvej 22, 7500 Holstebro.
Ejendommen: Arne Steffensen driver et økologisk planteavls- og svinebrug på 162 hektar og 180 årssøer. I marken dyrkes frøgræs samt korn og lupiner til egen opfodring. I marts 2012 er plantet fire hektar med energipoppel, og der er gennem de sidste par år etableret noget vildtplantning/remiser. I fire hektar gammel skov gøres forberedelser til nye plantninger.
Tema: Etablering af energipoppel og småbeplantninger. Økologisk frøproduktion og udfordringerne i økologisk planteproduktion.
Konsulent fra Skovdyrkerne og planteavlskonsulent Lisbeth Knudsen vil være til stede.
Friland Food A/S er sponsor. Arrangør: Planteavlsudvalget og Skovdyrkerforeningen.

 

Tirsdag 26. juni – spisning kl. 18.30 hos Lisbeth og Anders Just, Nørhedevej 11, 6973 Ørnhøj.
Lisbeth og Anders Just lagde deres bedrift om til økologisk produktion i 1987. Allerede året efter startede bedriften som Demonstrations Landbrug i det gamle Ringkøbing Amt med fremvisning af økologisk mælke- og planteproduktion. Mange tusinde har besøgt bedriften i årenes løb. Produktionen omfatter i dag 55 malkekøer med opdræt. Der drives 87 hektar med majs, græs og korn, spisekartofler samt en alsidig grønsagsproduktion.
Tema: 25 år med økologi. Efter spisning bliver der mulighed for at se på køer, afgrøder, grøntsager og haver. Vi slutter med kaffe og kage.
Økologikonsulenterne i HFLC vil være til stede. Friland Food A/S og Thise Mejeri A/S er vært ved grillkød og dessert, DLG med øl, vand og kaffe. Medbring selv stol. Tilmelding senest 22. juni.
Arrangør: Familielandbruget Midt-Vest og Heden & Fjordens Økologiudvalg .
 


Torsdag 21. juni kl. 19.30 hos David Straadt, Fårbækvej 14, Fårbæk, 7470 Karup.
David Straadt driver en planteavlsbedrift på 584 hektar med ca. 220 hektar stivelseskartofler, 25 hektar læggekartofler og 310 hektar maltbyg af sorten Quinch.
Tema: Krav og kriterier for succesfuld dyrkning af maltbyg, herunder optimal ukrudtsbekæmpelse og valg af svampemiddel nu og fremover – også set i lyset af det nye afgiftssystem. Randzoner – krav til etablering og fremtidig drift.
Planteavlskonsulent Per Skodborg Nielsen vil være til stede.
BMG Agro er sponsor. Arrangør: Hedens Landboforening, Plante & Miljøudvalget. 
 



30. juni går turen til Fyn. Afgang kl. 7.30 fra banegården i Skanderborg og kl. 8.00 fra dyrskuepladsen i Horsens (over for Bygholm Park H).
Pris: 300 kr. pr. person inkl. bus, kaffe, entréer og middag.
Arrangører: Hammelegnens, Odderegnens, Ryegnens og Horsens/Brædstrup Familielandbrug.
Tilmelding senest 20. juni efter først til mølle-princippet på tlf. 86 94 89 86, 75 78 12 49 eller 87 28 26 77.
 


Kronisk botulisme og mycoplasma bovis. - Kan det ramme mine køer? Og hvad kan minimere risici?
Torsdag 21. juni kl. 19.00 hos Vestjysk Landboforening, Herningvej 3, 6950 Ringkøbing. Se program på www.vjl.dk/Aktiviteter.
Tilmelding på 96 80 12 00 eller gbh@vjl.dk senest 18. juni. Opgiv navn og CHR-nr.
Pris: 100 kr. betales ved indgangen, kvittering udleveres. Mødet er åbent for alle.

 

Skovdyrker foreningen Syd inviterer sine medlemmer på sommerudflugt tirsdag 19. juni.
I år er temaet energitræ. Vi besøger Sønderborg Fjernvarme for at lære mere om fyring med flis.
Derefter går turen til Alsion Forskerpark. Arrangementet varer fra kl. 17.30 til 20.30. Der vil være en let anretning på Alsion.
 


Lad os hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit energiforbrug. Kom forbi vores stand på det Fynske Dyrskue 15.-17. juni. Vi er der alle dage fra start til slut og klar til at tage imod dig.
Du finder os på stand 304 - tæt på hovedindgangen. Vi er vært ved en forfriskning og en god snak om energi, finansiering, vandløb og meget andet.  Du har mulighed for at få en dialog med bestyrelsen og Erling Bonnesen, som gæster vores stand fredag 15. juni fra kl. ca. 13.30.
For medlemmer: Husk fribilletter i medlemsbladet Vækst.
Se www.detfynskedyrskue.dk.



Turen går i år til Mineslund og Viskingegaard der begge ligger nær Kalundborg.
Torsdag 21. juni holdes dette års økologiske sommerudflugt. Prisen for udflugten er 1.000 kr. pr. person eksklusiv moms. Inkluderet i prisen er bus, rundvisninger, morgenmad, frokost hos MR Kitchen, øl eller vand til frokosten samt kaffe i løbet af dagen.
Bindende tilmelding senest 17. juni på tlf. 70 15 99 00 eller online. Ved tilmelding skal du huske at oplyse navn, adresse, tlf. nr./mobil nr., kundenummer hos os, antal deltagere samt om du ønsker at stå på bussen i enten Vissenbjerg eller Nyborg.
Ønskes yderligere information, kan der rettes henvendelse til Diana B. Poulsen, økologikonsulent, på tlf. 63 62 16 09 eller på mail dbp@centrovice.dk.
Der tages forbehold for evt. ændringer i programmet.




Vi mødes ved Danish Agro, Roustvej 241, 6818 Årre, onsdag 20. juni kl. 19.30. Fremvisning af sorter i vår- og vintersæd i Roust. Aktuelle emner berøres - blandt andet sortsvalg, markedsorientering og planteværn. Danish Agro er vært ved grillpølser og vand.
Arrangør: Jysk Landbrugsrådgivning i samarbejde med Danish Agro.
 


Onsdag 20. juni kl. 19.30 er der kartoffelmarkvandring hos Tykskov Hereford, Ågårdsvej 3, 7330 Brande. Se program på www.jlbr.dk/Kalender. Efter markvandringen er kemifirmaerne værter ved pølser og øl/vand i maskinhuset.



Kan vintersæd sået om foråret være et alternativ til græs tæt på stalddøren?
I et nyt projekt sætter Jysk Økologi fokus på alternative måder at løse presset på kløvergræsmarker hos økologiske mælkeproducenter.
De stigende besætningsstørrelser gør det vanskeligt at undvære markerne tæt på stalden til afgræsning.
Fonden for Økologisk Jordbrug har bevilget midler til, at Jysk Økologi kan undersøge og demonstrere alternative afgræsningsafgrøder.
Alle interesserede er velkomne til gratis demonstrationsdag tirsdag 26. juni kl. 10-12 hos Vagn Post, Rankenbjergvej 9, 6623 Vorbasse.
Arrangør: Jysk Økologi.


 


Roskildeområdets Familielandbrug har udflugt til Møn fredag 29. juni. Vi skal bl. a se kalkmalerier i Fanefjord Kirke og besøge en økologisk gård med utraditionelle produkter.
Og så vil Orla Olsen fra Møn vise os rundt på øen.
Afgang fra Roskildehallerne kl. 8.30. Tilmelding til Karl Frandsen, tlf. 30 25 74 83, senest 20. juni.

Søndag 24. juni kl. 10 er der børnedyrskue og børnekræmmere på Kongeengen, Egebjergvej 46, i Nykøbing Sj. I år er der 40 års jubilæum. Børnene udstiller deres dyr og har børnekræmmermarked.
Odsherred Familielandbrug er arrangør sammen med Holbæk Kaninavlerforening.
Kontaktperson: Finn Larsen, tlf. 59 31 60 71.
 


Møns, Suså og Sydsjællands Familielandbrug har arrangeret aftentur torsdag 21. juni. Vi mødes kl. 19.00 hos Nels Poulsen, Ågården, Ørslevvej 255, 4735 Mern. Gårdens hjemmeside er www.np-aagaarden.dk.
Derefter besøger vi Gert Andersen, Søen 3, 4772 Langebæk. Gert har en ejendom på 10 hektar med islandske heste, får, kaniner, gæs og bier. Vi skal også se og høre om et 6 kW solcelleanlæg, som lige er etableret på ejendommen. Den medbragte kaffe kan indtages i laden.
Alle er velkomne til at deltage!
 


Vi sætter fokus på alternativ anvendelse af gårdens bygningsmasse og muligheden for alternativ indtjening. Mangler du idéer, eller har du idéer, men mangler viden om muligheder, lovgivning og økonomi, så kom til denne tema- og inspirationsaften. Mødet er gratis, men af hensyn til forplejning beder vi om tilmelding på nola@nola.dk eller 48 22 52 00.
Arrangementet holdes 20. juni kl. 19-21.30 i Agrovi Ringsted, Balstrupvej 90, 4100 Ringsted, og 21. juni kl. 19-21.30 i Agrovi, Nordsjællands Landboforening, Industrivænget 22, 3400 Hillerød.
.


Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle