Fuld tryk på babymajs i Danmark

Peter Brødsgaard høster i disse uger som den første dansker nogensinde babymajs fra sine marker ved Skælskør.

Thorsbjerggaard er i forvejen landets største og mest alsidige producent af majs til konsum, og derfor var det ikke et uvant skridt for ejer og landmand Peter Brødsgaard at plante babymajs, der kendes fra Thailand, på en hektar af sin jord.

”Der har i de senere år været en række fødevareskandaler i Thailand omkring babymajs med listeria og andre bakterier, og derfor efterspurgte Coop et dansk alternativ,” siger Peter Brødsgaard.

”Vi begyndte forsøg sidste år, hvor vi afprøvede seks sorter i samarbejde med Coop. Og i år høster og sælger vi så babymajs,” siger han videre. Majsene bliver solgt i små pakker med fem stykker i hver i Coops supermarkeder.

Kan bruge samme grej

Det har ikke være nødvendigt for Peter Brødsgaard at investere i nyt udstyr til hans to hektar babymajs, for planterne er næsten identiske med traditionelle sukkermajs, som forbrugerne kender fra grill og varme sommeraftener.

”Majsplanterne bliver 2,5 meter, så vi bruger det samme grej. Hver plante giver så fem-seks kolber minimajs hver, og de skal plukkes hver tredje dag, ellers vokser kolberne sig så store som alminelige majs, og så smager de ikke godt,” siger han.

Høsten foregår manuelt, og det gør det til en dyr produktion. Der høstes mellem 60- og 70.000 babymajs per hektar.

”Prisen er noget højere end babymajs fra Thailand. Så det er en nicheproduktion,” siger Peter Brødsgaard.

Faktaboks

Thorsbjerggaard

  • 90 hektar majs fordelt over fem sorter
  • Thorsberggaard får sine babymajs fra USA og faktisk ikke Thailand
  • Babymajs giver virka dobbelt enheder og den halve vægt i forhold til almindelige sukkermajs

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle