Fusion gav både panderynker og et forløsende suk

Selv om det kom som en overraskelse for alle udenforstående, var det næppe den mest usandsynlige fusion, der fandt sted, da rådgivningsselskaberne LMO og Centrovice i oktober annoncerede, at de ville lægge kræfterne sammen. De to selskaber - henholdsvis nummer to og fem i størrelse i DLBR-systemet efter omsætningen i 2018 - var i forvejen begge fusionsselskaber med gode erfaringer i at få uens størrelser til at passe sammen. Så betød det mindre, at øst- og midtjyske LMO var to og en halv gang større end fætteren fra Fyn.

Fusionen udløste et forløsende suk hos dem, der havde holdt vejret, siden formanden for L&F, Martin Merrild, i juni 2019 i et interview med LandbrugsAvisen fastslog, at der er for meget overflødigt fedt i rådgivningssystemet. En udtalelse, der ikke faldt i lige god jord alle steder i branchen. Især de selskaber, der oplever stor kundetilfredshed, gav i avisen højlydt udtryk for, at de er dødtrætte af hele det fusionspres, når nu man kan samarbejde på tværs og beholde sin selvstændighed. Intet overflødigt fedt her.

I to selskaber vakte Merrilds peptalk genklang. Efter få måneders planlægning og tys-tys, som det altid er med fusioner, kunne de to formænd, Nis Kristian Hjort fra LMO og Torben Lyngsøe Povlsen fra Centrovice, give hinanden håndslag på, at den fælles slankekur var en realitet. Fusionen fik siden navnet Velas efter et stjernebillede, der dog kun er synlig på den sydlige halvkugle.

Landbrug & Fødevarer topper listen med godt 2,2 mia. kr. i omsætning inkl. Seges og Danbred, hvilket er en pæn fremgang på omkring 130 mio. kr i forhold til året før.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle