De tre landbrugsselskaber DLG, Danish Agro og DLF går nu sammen om at etablere et proteinanlæg,
I dansk landbrug arbejdes der intensivt på at udvikle lokalt producerede proteinkilder, og nu forener tre centrale aktører - de andelsejede landbrugsselskaber DLG, Danish Agro og DLF - kræfterne.
Sammen vil de etablere et proteinanlæg, der skal producere koncentreret protein af kløvergræs og lucerne til økologisk foder, og på sigt også protein, der kan indgå i fødevarer, skriver parterne i en pressemeddelelse.
Projektet støttes af erhvervsstøtteordningen Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP), som i efteråret gav tilsagn om et tilskud på op til 14 mio. kr.
Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG, siger:
»Bæredygtighed er højt på dagsordenen i DLG, og derfor er det meget positivt, at vi på tværs af selskaberne kan forene kræfterne om dette projekt, hvor formålet er at skabe løsninger til gavn for vores kunder og ejere i landbruget«.