Grand Prix-vinder har fokus på foderet

Team Pilegaard blev den første såkaldte Grand Prix-vinder i projektet Minus 30 FE. Foderforbruget er faldet med 24 FE hos den nordfynske svineproducent siden projektets start.

De startede 50, og nu - efter første frasortering - er de 37 tilbage.

De 37 er antallet af integrerede svinebesætninger, som fortsat er deltagere i VSP’s projekt Minus 30 FE. Tallet vil senere blive reduceret med 20 procent, og ved projektets afslutning i 2016 vil der blive kåret en vinder, som bliver hyldet på Svinekongressen i oktober 2016.

Foreløbig har Team Pilegaard lagt sig i spidsen af projektet.

Forleden blev teamet kåret til det foreløbig bedste ved et årsmøde på Hotel Comwell i Middelfart, hvor alle de tilbageværende besætninger var indbudt.

Fynsk vinder med fokus på foder

I spidsen for teamet er ejeren Kristen Pilegaard, der har to ejendomme på Nordfyn.

Et stort fokus på foderet er ifølge ham årsagen til, at teamet foreløbig har lagt konkurrenterne bag sig.

»Vi har fået nyt mølleri, og hvor vi tidligere havde 60 procent af foderet med en formalingsgrad under 1 mm, så har vi nu 80 procent under 1 mm,« forklarede Kristen Pilegaard.

Siden projektets start 31. januar 2014 har Kristen Pilegaard og hans medarbejdere reduceret foderforbruget med hele 24 foderenheder.

Udgangspunktet var 313 foderenheder ved projektstart.

Dermed er Team Pilegaard ganske tæt på at nå projektets mål om at reducere det samlede foderforbrug pr. produceret gris med 30 foderenheder.

Faktaboks

  • Kristen Pilegaard
  • Søndersø, Nordfyn
  • Første Grand Prix-vinder af Minus 30 FE
  • Integreret producent

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle