Gratis kogebog laver invasive arter om til gourmetmad

Miljø- og Fødevaremini-steriet og Hotel- og Restaurantskolen i Køben-havn har lanceret en ny og gratis kogebog, som giver alle danskere tips til at spise invasive arter som stillehavsøsters, rynket rose eller canadagås.

Gin&Tonic-stillehavsøsters, voldsneglstatar og gåseboller. Det lyder måske som retter på michelinrestauranter, men det er nogle af de retter, som alle danskere kan lære at lave med den nye og ganske gratis kogebog fra Miljø- og Fødevareministeriet og Hotel- og Restaurantskolen i København.

Mandag 16. december lancerede miljøminister Lea Wermelin kogebogen »If you can’t beat them – eat them« på Hotel- og Restaurantskolen.

»Invasive arter er udefrakommende arter, som presser vores egen natur. Med den nye kogebog kan alle være med i bekæmpelsen. Så kan man både imponere middagsgæster med en anderledes middag og hjælpe naturen blot ved at spise«, siger miljøminister Lea Wermelin.

Kogebogen indeholder 31 opskrifter, som tager udgangspunkt i enten sortmundet kutling, stillehavsøsters, invasive krebs, invasive gæs, amerikansk skarveand, rynket rose, armensk brombær, plettet voldsnegl og muntjak.

Formålet med den nye kogebog er at udbrede kendskabet til invasive arter og de skadelige virkninger, de har i naturen, til en bredere målgruppe.

Alle kan gratis afhente en kogebog hos Hotel- og Restaurantskolen i Valby, Miljøstyrelsen i Odense og hos AQUA Dyrepark i Silkeborg, så længe lager haves.

Du kan også finde den nye kogebog online via www2.mst.dk.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle