Brasilien: Vi bøjer os for russisk pres for billigere kød

Rusland har tvunget brasilianske svineeksportører til at sænke prisen.

Rusland har længe harceleret over, at brasilianske kødindustri udnytter russernes kødhunger i tiden, hvor landet har blokeret for vestlig import.

Ifølge nyheds-hjemmesiden PigProgress oplyser Vicepræsidenten for The Brazilian Association of Producers of Animal Protein Rui Eduardo Vargas Saldanha, at brasiliansk svinekød nu eksporteres til en lavere pris til Rusland. Det skriver Markedsnyt for Svinekød, der udgives af Landbrug & Fødevarer.

Saldanha udtaler, at man i september eksporterede til en lavere pris på opfordring fra de russiske importører. Enkelte varer blev endda handlet til 50 pct. under normalprisen. Saldanha tilføjer, at med den nuværende pris vil der ikke gå lang tid før eksporten til Rusland når 25.000 tons om måneden.

Ifølge officiel brasiliansk statistik nåede den samlede eksport af svinekød til Rusland i september måned 17.065 tons til en værdi på 88 millioner US$. En stigning i mængde på 20 pct. i forhold til måneden før. Sammenlignet med samme måned sidste år er den eksporterede mængde steget med 77 pct., mens værdien er steget 173 pct.

I september måned gik 39,6 pct. af den samlede brasilianske eksport af svinekød til Rusland, mens Hongkong blev den næstestørste aftager af brasiliansk svinekød med 20,6 pct.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle