Hverdagen har indhentet økologien

Jubel-tiderne i økologien er midlertidigt afløst af faldende priser på mange produkter. Men tab ikke modet, siger Hans Erik Jørgensen.

Når Landbrug & Fødevarers Økologisektion i næste uge holder årsmøde på Gråsten Landbrugsskole, er det på et tidspunkt, hvor den økologiske eufori har lagt sig en smule.

Vi må erkende, at hvor vi sidste år stod og skreg efter flere økologer, er priserne i dag faldet på ret mange produkter. Det gælder grise, kylling, æg og til dels også mælk«, siger Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen.

»Det er træls og trist, men husk, at økologien er et lille marked, hvor der uundgåeligt kommer nogle skvulp. Det her er et af dem«.

’Hold ud’

»Så hold ud! I må for alt i verden ikke tabe modet og lægge tilbage. Alle tendenser siger, at forbruget af økologi vil stige yderligere. Nu skal selskaberne lige have ro til at få det til at falde på plads. Så er jeg sikker på, at priserne vil stige igen. Jeg tror ikke, det varer længe, før markedet har fundet sit leje igen, højst et par år«, siger Hans Erik Jørgensen.

Vil lukke smuthuller

På årsmødet vil Hans Erik Jørgensen løfte lidt af sløret for et udspil, som Økologisektionen og Økologisk Landsforening pusler med. Udspillet, der ventes klar ved juletid, sætter pejlemærker for, hvordan den konventionelle gylle gradvist kan få en mindre rolle i økologien.

»Der er for mange smuthuller i gødningsreglerne. Vi er nødt til at få sat prop i dem«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle