Kun få kilometer fra mark til mund

Mølleriet kommer forbi, når Carsten Rønde skal have malet mel til restauranter og private.

Når Carsten Rønde til efteråret høster vårhvede, skal han have besøg af Visti Møller fra Gl. Buurholt, som kan rense, male og pakke melet. Sidstnævnte har nemlig oplevet, at en række landbrug efterspørger den ydelse og har nu indrettet et helt økologisk mølleri på en lastbil, som kører fra bedrift til bedrift.

Landmanden skal bare have mindst 1.000 kg korn ad gangen.

Mølleriet renser og sorterer, inden kornet males i en stenkværn og ender i mindre poser eller større sække, der er lige til at levere til restauranter eller butikker.

»Det er tanken, at vi kommer hver anden eller hver tredje måned, så der altid er friskkværnet mel«, siger Visti Møller.

Carsten Rønde kommer bl.a. til at levere mel til Restaurant Møf i Aarhus, der er en af hans faste aftagere af kød og grønsager.

Michell Wacher, der har restaurant Møf sammen med sin kone, lægger vægt på at vide, hvor melet kommer fra.

»Det har jeg ikke samme fornemmelse af, når vi køber i et cateringfirma. Smagen er også meget vigtig, og det er vigtigt for os, at melet har et større næringsindhold«, siger han.

Han værdsætter også, at melet males på bedriften.

»Der kommer et bæredygtighedsaspekt ind i, at vi undgår en masse mellemled. Det vil jeg personligt gerne betale mere for, fordi det er bedre mel i den sidste ende«, siger han.

Carsten Rønde forventer, at restauranterne selv kommer og henter mel, når mølleriet kommer forbi. Han værdsætter, når kunderne kommer, fordi de som regel samtidig bliver interesserede i andre varer på hylderne.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle