Alle landbrugsskoler holder Åbent Hus lørdag 3. februar 2007.

Er du over 25 år og har tilstrækkelig erhvervserfaring inden for landbrug, kan du tage en særlig voksenuddannelse, der er kortere.

om landbrugsuddannelserne på:

Landbrugsskolerne: og eller kontakt

Tekniske skoler

Flere landbrugsskoler har udover februar og august også valgt at indføre studiestart i november (uddannelsen som faglært landmand).

· På modul 1, 2 og på tekniske skoler får du løn både i praktik og på skolen. I praktikken er den cirka 8.000 kr. om måneden, når du starter, og cirka 13.800 kr., når du slutter. Lønnen er lidt lavere i skoleperioder.

· Du er SU-berettiget, når du læser til driftsleder, virksomhedsleder eller på øvrige videregående uddannelser.

Uddannelsen til faglært landmand veksler mellem undervisning på en landbrugsskole og praktik på et landbrug. Du skal igennem tre skoleophold og mindst to praktikperioder. Hvis du begynder på landbrugsuddannelsen efter 9. eller 10. klasse, varer den tre år og seks måneder.

Hvis du har en gymnasial uddannelse (student, HF, HTX, HH), kan du tage et særligt forløb "modul 1s," og så tager hele forløbet 26måneder.

Enkelte landbrugsskoler og gymnasier tilbyder også en "grøn linje," hvor du kan tage skolemodul 1s samtidig med din gymnasieuddannelse.

består af skolemodulerne 1a og 1b (i alt syv-ni måneder) samt 10-12 måneders praktik. Du kan starte med enten skole- eller praktikophold.

består af først en praktikperiode på 17-19 måneder samt et skolemodul på seks måneder.

Efter modul 2 får du beviset "Faglært Landmand" og kan varetage de daglige arbejdsopgaver med at passe husdyr og marker på et større landbrug.

Du kan også tage landmandsuddannelsen på de tekniske skoler. Her hedder uddannelsen ,og du lærer om moderne dyrkningsmetoder og husdyrhold. Uddannelsen er stort set identisk med "faglært landmand", og tager tre år og otte måneder.

: Du kan også tage uddannelsen som mesterlære. Det første år bliver du oplært hos mester, og det træder i stedet for grundforløbet på skolen.

Hvis du gerne vil lede eller købe din egen gård større end 30 hektar, kan du blive driftsleder og få "Grønt Bevis." Det tager seks måneder på landbrugsskole, og hovedvægten er på økonomi, planlægning og ledelse af en landbrugsbedrift.

Hvis du gerne vil lære mere om at styre og lede en større bedrift, kan du blive virksomhedsleder og få "Grønt Diplom." Det tager tre måneder på landbrugsskole.

Uddannelsen er en kombination af en driftsleder- og en handelsuddannelse. Du bliver uddannet til at lede større bedrifter eller blive rådgiver i en af landbrugets organisationer.

Den tager 18 måneder efter faglært landmand/jordbrugsassistent, men du kan tage den på syv måneder, hvis du er virksomhedsleder.

Uddannelsen tager 20 måneder og er for dig, som har mere interesse for rådgivning, køb/salg og udvikling af landbrugsprodukter end at arbejde på en gård. Du kan blive optaget med en uddannelse som faglært landmand/jordbrugsassistent eller med en gymnasial baggrund.

Der er masser af andre muligheder for at beskæftige sig med dyr eller planter.

På tekniske skoler kan du for eksempel læse til dyrepasser, jordbrugsmaskinfører eller produktionsgartner.

På Landbohøjskolen (www.kvl.dk) kan du tage en universitetsuddannelse som for eksempel agronom, dyrlæge eller jordbrugsøkonom.

www.agroskolen.dk

www.asmildkloster.dk

www.bygholm.dk

www.laegaard.holstebrots.dk

www.dcj.dk

www.grindls.dk

www.gl.dk

www.landbrugsskolensj.dk

www.kalo.dk

www.morsls.dk

www.njylls.dk

www.ceus.dk

www.sydls.dk

www.vl.dk

www.ceukolding.dk

www.dalumuc.dk

www.dcj.dk

www.holstebrots.dk

www.selandia-ceu.dk

www.aats.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle