Landmand mangler stadig 120.000

Troels Hedelund Rasmussen i Lindum har på 10. måned ikke fået udbetalt penge fra Landbrugsstyrelsen,

Da Troels Hedelund Rasmussen fra Lindum mellem Viborg og Hobro i november 2017 fik tilsagn om støtte, havde han ikke forestillet sig, at han endnu ikke havde fået alle pengene her 10 måneder senere. Han fik i juni 2016 tilsagn om penge til et nybyggeri og en modernisering. Begge dele blev sat i værk inden for 3 måneder, og i november 2017 søgte han pengene.

»Jeg har da fået udbetalt for byggeriet her 1. juli, og det er sådan set solstrålen i det. Jeg mangler stadig 120.000 kr. for moderniseringen, som jeg betaler renter af«, siger Troels Hedelund Rasmussen, der har 800 slagtekalve.

Strandet på 3. måned

»Sagsbehandleren siger, at sagen er færdigbehandlet, men at den ligger i udbudsafdelingen«, siger Troels Hedelund Rasmussen.

Han er skuffet over behandlingstiden, ligesom han er skuffet over servicen fra Landbrugsstyrelsen. Flere gange har han oplevet at måtte vente mellem en uge og fjorten dage på svar, når han har sendt ting ind. »Det virker, som om man bare ryger i en bunke, og så vender de bunken og ringer, når de når til én. Hvorfor ikke få gjort nogle sager færdige?« siger Troels Hedelund Rasmussen og tilføjer, at styrelsen end ikke har givet nogen tidshorisont.

Fyringer forvirrer

Ifølge Troels Hedelund Rasmussen lovede den daværende minister, Esben Lunde Larsen, at gøre noget ved problemet på seneste kvægkongres. Derfor forvirrer og undrer det bl.a., at styrelsen netop har måttet nedlægge 60 stillinger.

»Så tænker man: Hvad er hoved og hale i det? Hvad er det for noget?« siger Troels Hedelund Petersen.

Foreløbig kan han ikke gøre andet end at væbne sig med tålmodighed.

»Jeg er bare glad for, at jeg fik det største beløb først«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle