Lange tærskere skrives måske i lovændring

Nyt udkast fra Trafikstyrelsen, som er i høring, lægger op til, at mejetærskere på op til 25 meters længde skrives i Dimensions-bekendtgørelsen.

Trafikstyrelsen udsendte medio april et udkast til ændring af Dimensionsbekendtgørelsen, som er den lov, der blandt andet præciserer den tilladte vægt og totallængde for landbrugskøretøjer i trafikken.

Udkastet indeholder ændringer omkring køretøjers maksimale vægt, når de er helt eller delvis udstyret med bælter - noget som kan få stor betydning for de mejetærskere, der er udstyret med bælter.

Men hvad forslaget også indeholder, er en direkte indskrivelse i Dimensionsbekendtgørelsen, at vogntog bestående af en mejetærsker eller skårlægger og påhængsvogn belæsset med skærebord må have en længde på op til 25 meter, hvis der på skærebordsvognen er minimum to aksler, og at der er tvangsstyring på begge aksler.

Forslaget er ikke nyt som sådan, for Trafikstyrelsen gav først på året en tilladelse til de »lange mejetærskere« ved at øge den tilladelige længde fra 22 til 25 meter ved kørsel mellem mark og avlsgård, mellem ejendomme der har maskinen i fælleseje, eller mellem maskinstationer og deres kunder.

Men hvis det nye udkast bliver godkendt uden ændringer på det punkt, så bliver reglen skrevet mere permanent ind i lovgivningen så at sige.

Helt præcist hvornår ændringen af bekendtgørelsen træder i kraft er dog usikker endnu. Trafikstyrelsen udtaler sig nemlig ikke i høringsperioden, og før der forelægger en konkret ændring.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle