Laver dyre dråber af dansk rug og byg

Mogens Vesterby er master destiller på Stauning Whisky, som han driver sammen med otte andre whisky-entusiaster.

 

Det er lige som juleaften. I næste weekend kommer de, der har bestilt en flaske, og henter deres whisky, som de har haft til gode i tre år. Vi har to single malt. Den ene er en traditionel, der er lavet på 100 pct. maltet byg uden røg, og den anden er lavet på byg og tørret på tørv. Det giver en røget smag.

 

Både private og små vin- og tobaksbutikker samt restaurant Noma. Vi er ikke snobbede, men en flaske klassisk single malt på 50 cl koster 1.000 kr., så vi bliver nødt til at holde et niveau. Alt er håndlavet fra bunden.

 

Vi køber byg og rug af landmænd i Stauning. Vi har jo en masse god rug i Danmark, og danskerne spiser så meget rugbrød, så de kan lige så godt drikke noget whisky med rug også. De krav, vi stiller til kornet, er, at det skal kunne bruges i brød, så er det godt nok til whiskyen.

Destilleriet er gået fra at producere 400 liter årligt til 12.000 liter efter sommerferien.

bbv

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle