L&F gør klar til at sagsøge staten

Der går ikke mange dage, før de første breve om at få aktindsigt i hvordan planerne for Grøn Vækst og vandplaner vil lande i miljøministeriets og andre af centraladministrationens postkasser .

Advokat Håkun Djurhuus og hans kolleger i advokatfirmaet Bech-Bruun har sammen med Landbrug & Fødevarers egne jurister gjort klar til at gå politikeres og deres rådgiveres arbejde med vandplanerne grundigt efter i sømmene.

I første omgang vil de undersøge, hvad der ligger til grund for planerne.

Forskelle i udpegning

"Det er jo vigtigt at bemærke sig, at der ikke findes nogen konkrete planer endnu. Men så snart de kommer, kan vi tage stilling til, om der skal rejses sager," forklarer Håkun Djurhuus.

Han mener, at man i Danmark er i gang med at overimplementere EUs vandrammedirektiv, dvs. at man er ved at stille skrappere krav til indsatsen for vandmiljøet end andre EU-lande.

"Derfor skal vi også have grundigt efterprøvet, om der er gode grunde til, at så mange danske vandløb er klassificeret som naturlige, når de ikke er det i vores nabolande som Tyskland og Holland. Det er jo helt slående, når man ser kort over vandløb i de forskellige lande," siger han.

Efterhånden som reglerne bliver udmøntet i konkrete planer, kan der rejses erstatningssager, hvis enkelte lodsejere bliver hårdt og atypisk ramt af vandplanerne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle