Maskinforretning giver fast pris på komplet maskinpark

Med et nyt koncept tilbyder Hjallerup Maskinforretning operationel leasing af hele maskinparken. Men ikke til alle.

I løbet af ganske kort tid har mange maskinforretninger åbnet op for operationel leasing. Et eksempel er FMR Maskiner, der tilbyder konceptet på Holmer roeoptagere. Et andet er TBS Maskinpower, der vil tilbyde operationel leasing på de selvkørende Challenger Rogator sprøjter.

Hjallerup Maskinforretning i Nordjylland er måske den maskinforretning, der er længst fremme med operationel leasing. Netop nu lancerer forretningen "HML", Hjallerup Maskinforretning Leje, der går så vidt som at tilbyde operationel leasing af en komplet maskinpark.

»Her til aften (fredag red.) giver jeg et tilbud på operationel leasing af en samlet maskinpark til driften af 450 hektar. Det indeholder for eksempel to traktorer, sprøjte, tromle, såmaskiner, plov og så videre. Alt hvad der skal bruges,« fortæller Kurt Harbo, salgsdirektør, Hjallerup Maskinforretning.

Brug for fast pris

»Vi tror på operationel leasing, fordi der er brug for, at kunderne kan gå i banken og give en garantipris på maskinomkostningerne. Med andre ord få en budgetsikkerhed, der måske tilmed kan hjælpe med at rate kunderne bedre i banken,« forklarer han om grundlaget for HML.

I fem år har Hjallerup Maskinforretning haft traktorer ude at køre på operationelle leasingaftaler. Mens de er ret enkle at prissætte, så kræver for eksempel visse redskaber en lidt anden tilgang.

Pakker med sliddele

»Som sådan er det ikke svært at sætte hektar-priserne på en plov eller harve. Men til forskel fra traktorerne har vi oprettet en række sliddelspakker afhængig af, hvor mange hektar redskabet skal køre over.«

»Vi medregner så en gennemsnitlig sliddelspakke i tilbuddet, eksempelvis en halv landside, to komplette sæt spidser, et sæt skær og så videre.«

»Vurderer kunden, at han har brug for lidt mere eller mindre, justerer vi prisen en anelse,« forklarer salgsdirektøren, men tilføjer:

»Vores aftaler bygger på tillid. Derfor er HML heller ikke for alle.«

»Begge parter skal have en fælles forståelse for, at det er et samarbejde. Det nytter ikke at køre over 300 hektar med harven, hvis aftalen lyder på 200 hektar,« tilføjer Kurt Harbo.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle