Miljølovgivningen er den store udfordring

Miljølovgivning begrænser mulighederne for slagtekyllinger

Den største udfordring for den danske slagtekyllingebranches mulighed for at øge råvaregrundlaget er på nuværende tidspunkt den danske miljølovgivning. Den er direkte begrænsende for vores nuværende og fremtidige produktionsmuligheder. Vi producerer langt fra under samme vilkår som vores nærmeste konkurrenter i udlandet, fastslog formanden for Erhvervsfjerkræsektion, Martin Merrild på årsmødet.»Vi er bevidste om, at vi har en udfordring omkring vores ammoniakudledning. men den er vi gang med at løse«, sagde Martin Merrild med henvisning til, at der i 2012 til danske kyllingeproducenter blev solgt omkring 70 varmevekslere, der kan reducere ammoniakudledningen med op til 42 procent.

»Teknologien kan hjælpe med at reducere miljøbelastningen, og derfor er det ærgerligt, at Miljøministeriet har sat en kæp i hjulet for den videre udvikling« sagde Martin Merrild.

Kæppen er VERA-godkendelsen, som kræves for at komme på teknologilisten. En VERA-test koster omkring 1,5 mio. kr., og derfor er det åbenlyst, at ingen virksomheder ønsker at udvikle miljøteknologi til fjerkræbranchen,Vi er for få aftagere lød det fra Martin Merrild.

Han havde ellers konstateret, at der er basis for øget produktion

»I 2001 og 2012 har der været en rimelig indtjening på kyllinger. Vi er på et niveau, hvor det er interessant at starte nye produktioner, men slagterierne har et ansvar for at levere en acceptabel indtjening«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle