Minkproduktion i Kina falder med 20 pct.

Minkmarkedet er i ubalance, det ved alle i branchen. Den massive verdensproduktion har presset priserne ned, og dermed er det kun et spørgsmål om tid, før produktionen falder, hvilket vil stabilisere prisniveauet. Vi ser allerede disse tendenser rundt omkring i verden – ikke mindst i Kina, som er storproducent af minkskind. De lave markedspriser på mink har betydet, at de kinesiske avlere er gået et trin ned i gear.

Dog må de danske avlere fortsat væbne sig med tålmodighed. Vores repræsentanter i Kina fortæller, at der fortsat er otte mio. usolgte skind på lager, som vil indgå i næste sæsons skindudbud. Dermed kommer der ikke en reduktion i det kinesiske udbud foreløbig på trods af produktionsfaldet.

Den foreløbige reduktion i produktionen af kinesisk mink er på cirka 20 pct. Derudover er flere planer om udvidelser og opgraderinger på de kinesiske farme blevet skrottet

Ud over reduktionen på 20 pct. har de kinesiske avlere samtidig droppet en ellers planlagt produktionsudvidelse på i alt otte mio. mink – ud af en samlet produktionssum på 40 mio. skind.

Overfører skind

Men hvordan kan det så være, at udbuddet ikke falder? Deres totale udbud burde jo så dermed være reduceret til 32 millioner mink til næste sæson.

Svaret er simpelt. Man har samtidig i Kina stadig otte mio. skind til salg. I branchen forventer man ikke, at kineserne vil kunne få solgt disse skind, som så vil blive overført til næste sæson. Dermed lander de igen på et udbud på 40 millioner kinesiske skind til næste sæson.

Det skaber nervøsitet i Kina, fordi man ikke har oplevet dette før. Normalt ville man i Kina have solgt mellem 85 pct. og 90 pct. af den sum på otte millioner på dette tidspunkt, men det er ikke sket, og derfor tror kineserne ikke selv på, at de får dem afsat.

Det er fortsat nødvendigt at skabe balance mellem produktion og efterspørgsel. Derfor vil de danske minkavlere fortsat opleve prisfald, efterhånden som sæsonen skrider frem. Men de vil ikke være lige så voldsomme, som dem man oplever i udlandet. I Kina, hvor skindene er af en dårlig kvalitet, kan man købe skind til 100 dkk.

Dermed har de kinesiske avlere langt op til de danske avlere, som producerer højkvalitetskind, som der stadig er efterspørgsel på. Dette understreges af vores salgsprocent, som fortsat ligger på 100 igennem hele den igangværende sæson.

Prisudviklingen for resten af sæsonen vil være en afgørende faktor for en fremtidig reduktion i verdensproduktionen af mink. Og i et nedadgående marked vil det altid være dem i bunden, som bliver klemt ud af markedet først.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle