Ny Samson-chef: Vi forsvinder ikke

Efter tre år med underskud så vender bøtten i år, siger Samson Agros nye direktør, Lars Henriksen.

Der er landbrugsmaskinfabrikanter, som vil forsvinde i de kommende år.

Men det bliver ikke Samson Agro ved Viborg.

Sådan lyder det fra gylleudstyrsproducentens nye adm. direktør, Lars Henriksen.

"Virksomheden har kræfterne til at klare sig igennem, og har en aktionær som står ved. Det synes jeg også, at de konkret har bevist ved at investere i salgsstyrken ude på de internationale markeder og i produktudvikling. Samtidig har man en flot ny fabrik og god infrastruktur. Man har taget investeringerne, selvom man kunne havde sparet penge ved at lade være. Der bliver et shake out i branchen, men det bliver ikke os. Det kan man fæste lid til. Det gør jeg, og det skal kunderne og forhandlerne også gøre," siger han.

Bag Samson Agro står den velkonsoliderede Glerup-familie, som trods store millionunderskud i Samson igennem de sidste tre regnskabsår har stået fast på ejerskabet af virksomheden.

Mange ramt af dyb krise

For nylig præsenterede Samson nye PGV 20 gyllevogne og SPE/B møgspredere, og direktøren mener, at producenten står stærkt rustet til at forbedre virksomhedens økonomi i år.

De senere års negative regnskabsresultater skal erstattes af et plus for 2012.

Direktøren kæder Samsons problemer i fortiden sammen med en generel nedtur i maskinbranchen.

"Generelt kan man sige, at Samson sammen med alle mulige andre landbrugsmaskinfabrikanter fik nogle ordentlige tæsk, fordi markedet forsvandt så hurtigt. I og med at det er en sæsonvirksomhed, så kommer udviklingen ikke snigende, det kommer med et brag. Når markedet falder med 40 procent i næste sæson, så opdager du det først, når sæsonen er i gang. Mange har nok brugt to år på de nødvendige tilpasninger, fordi man nok ikke erkendte dybden af krisen," mener han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle