Nye markeder skal tredoble DanAvls salg

Det er en ren winwin-situation, mener markedsdirektør Klaus Jørgensen.

DanAvl vil øge salget af genetik fra to til seks mia. kr.

»Det er ambitiøst og exceptionelt, men der er helt sikkert et globalt potentiale,« siger Klaus Jørgensen, der har været markedsdirektør i DanAvl/VSP siden august.

»Vi har et stærkt avlsprogram og en meget, meget stærk position på det nordeuropæiske marked. Det er den dominerende position, vi gerne vil udnytte på de fjernere markeder,« siger han.

Skal også sælge til andre

»Vi kan ikke undlade at sælge genetik ifølge EUs regler. Det har været meget succesfuldt. Salget af genetik i udlandet er nu på knap to mia. kr., og det skal ifølge vores nye forretningsstrategi stige til seks mia. kr. inden for de næste fem år.

Vi skal have en endnu stærkere værdikæde, hvor vi foruden den stærke genetik slår på det høje danske sundhedsniveau. SPF-systemet har altid været krumtappen for et meget højt sundhedsniveau både inden for avl og opformering. Vi vil også satse på øget rådgivning,« siger Klaus Jørgensen.

Nye markeder

En tredobling af eksporten skal især komme fra opdyrkning af nye markeder, og det er her, Klaus Jørgensens ekspertise kommer ind i billedet.

Han indrømmer gerne, at han ikke vidste ret meget om grise, da han blev ansat i DanAvl, men til gengæld havde han en lang og bred erfaring med sig fra Danfoss, der er en meget veldrevet og global virksomhed.

Han har fra starten i oktober været med til at fastlægge DanAvls nye strategi.

De nye markeder er blandt andet i Kina, USA, Brasilien og Rusland, men der er også et stort, uudnyttet potentiale i lande som Thailand og Vietnam.

Profitabel vækst

»Vi skal ikke det hele på en gang. Det er vigtigt, at vi tager de rigtige skridt i den rigtige rækkefølge. Vores mål er at få en profitabel vækst. Til gengæld kan vi hurtigt skalere op og øge produktionskapaciteten,« siger Klaus Jørgensen.

Han regner også med, at der er potentiale til at få højere priser hjem for produkterne.

»DanAvl har været en succes, men arbejdet er også meget seriøst og præget af redelighed og omhu. Jeg er imponeret. DanAvl er med til at sikre konkurrenceevnen inden for svineproduktionen. Det er en ren winwin-situation,« siger han.

Faktaboks

Tredoble salg

  • Salg af genetik øges fra to til seks mia. kr.

Nye markeder:

  • Kina, USA, Brasilien og Rusland
  • Stort, uudnyttet potentiale i Thailand og Vietnam

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle