Nyvalgt nordjyde går ind for ærlig snak

Niels Vestergaard Salling vil rationalisere og være med til at skabe holdånd.

43-årige Niels Vestergaard Salling, formand for LandboNord, er kendt for sine meningers mod og direkte tale. Den vil nu lyde om bestyrelsesbordet i Landbrug & Fødevarer efter den 43-årige svineproducent af kollegerne i den nordjyske region blev valgt til primærbestyrelsen ved delegeretmødet.

Han ser det som en vigtig opgave at få en bedre forbindelse fra "toppen" til de foreninger og menige medlemmer, som også kan være budbringere for erhvervet til lokalt valgte politikere på alle niveauer.

"Der skal skabes holdånd," siger Niels Vestergaard Salling.

"Hvis vi skal sikre bred opbakning til den nye strategi i Landbrug & Fødevarer, så skal alle vide, hvad den går ud på, og så er der brug for, at nogle tør sige tingene, som de er, ellers vil vi se lokale oprør, som der har været tendens til," tilføjer han.

Der skal rationaliseres

Kommunikationen ud til foreningerne og medlemmer er efter meget pres kommet i gang, mener han, men hvorfor skal formandskabet piske rundt til så mange foreninger. Fire landboforeninger er nok og dertil en meget enklere og dermed billigere administration, som de firmaer magter, lyder den provokerende tale. Samme linje lægger han på antal rådgivningscentre inden det vil ske af nød.

På Niels Vestergaard Salling bedrift ved Brønderslev er der 720 søer og fem medhjælpere. Halvdelen afsættes ved syv kg til broderen, der også passer marken. Resten sælges til en nabo ved 30 kg. Niels Vestergaard Sallings kone er udearbejdende som fysioterapeut, og familien består desuden af tre drenge på 8, 13 og 15 år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle