Pampassens cowboys på arbejde

De sidder klinet til en hesteryg en stor del af dagen, når de håndterer store kvægflokke på den argentinske pampas.

De er mestre i at styre en hest, de ved præcis, hvordan kvæget reagerer, og de udgør en tradition så stærk som nogen på den store argentinske slette, pampassen.

Gauchos kalder man dem i dette land, hvor produktion af oksekød er nærmest en nationalsport. Selvom forbruget af oksekød er faldet dramatisk de sidste fire år, spiser hver af Argentinas 37 millioner indbyggere stadig 52 kg oksekød om året.

Gauchos, unge mænd der elsker det frie liv og at ride, udgør en væsentlig del af den arbejdsstyrke, som passer Argentinas 48 millioner stykker kvæg.

Slagtedyrene er stude - for det meste af racerne Angus og Hereford men også for eksempel krydsningen mellem Angus og Brahman - de såkaldte Brangus.

Der er arbejde nok til den store flok af gauchos: Kvæg skal sorteres, kalve skal kastreres, dyr skal læsses på lastvogne, der kører enten direkte til slagteriet eller leverer til store markeder, hvor dyrene omsættes og sælges videre, inden de slagtes.

Eller kvæget skal vaccineres, de skal måske sendes gennem bade, der forhindrer tæger i at overføre smitsomme sygdomme, eller de skal brændemærkes.

Lassoen er stadig et vigtigt arbejdsredskab, når et dyr skal fanges i flokken, og en gaucho håndterer sin lasso med værdighed, rutine og enestående præcision.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle