Se din kommunes sagsbehandlingstid

Det går to måneder hurtigere med at få en husdyrgodkendelse i kommunen.

Der lå sagspukler så store som Rundetårn, men i 2013 fik mange kommuner puklet løs med husdyrgodkendelserne. Det betyder, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for en husdyrgodkendelse er faldet med to måneder på et år. Dermed kunne en husdyrgodkendelse i 2013 erhverves på i gennemsnit 7,9 måneder. Det viser nye tal fra Miljøstyrelsen.

Nogle kommuner har virkelig fået rubbet neglene. Det gælder for eksempel Mariager Fjord Kommune, der på et år er blevet ni måneder hurtigere. Dermed ligger sagsbehandlingstiden nu på 12 måneder.

Ifølge natur- og miljøchef Jørgen Ussing skyldes forbedringen, at daværende borgmester H. C. Mårup satte resurser ind for at afvikle sagspuklen med tre ekstra medarbejdere fra et andet område i tre-fire måneder.

»Der var en pukkel, fordi der havde være mange års uklar lovgivning og usikkerhed på de politiske holdninger. Det skabte usikkerhed i forvaltningen, og der manglede en fast kurs med hensyn til at afvise sager, der ikke holdt deadline eller var tilstrækkeligt belyst,« siger han.

Ifølge afdelingsleder Poul Møller betyder det også meget, at såvel konsulenter, som kommuner, Miljøstyrelsen og Natur- og miljøklagenævnet, nu har fået en fælles forståelse for, hvad der kræves.

Færre ender med klager

I Holstebro Kommune er det gået 3,2 måneder stærkere i gennemsnit pr. husdyrgodkendelse. Her er man nu nede på 7,9 måneder.

Ifølge Flemming Lehbert Sørensen, natur- og miljøchef, skyldes det, at de er blevet mere effektive.

»Vi har været produktive, og der er ikke så mange sager, der er gået i klagenævnet.

Han peger på, at de nu kender konsulenterne bedre, og konsulenterne har nu en klarere viden om, hvad kommunen vil have.

»Vi har et godt samarbejde og skal ikke diskutere hele tiden,« siger han.

Samtidig har området haft en opnormering som har gjort, at sagspuklen er kommet væk. Men kommer der en ny pukkel, vil sagsbehandlingstiden igen stige.

»Det har også meget at gøre med, hvor mange sager,der kommer ind,« understreger Flemming Lehbert Sørensen.

Såvel Flemming Lehbert-Sørensen som Poul Møller påpeger, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid tidligere har være stærkt præget af enkeltsager, der var meget gamle. De er væk nu.

Begge kommuner forventer da også at nå regeringens mål om en sagsbehandlingstid på seks måneder i år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle