Sjællandske Familielandbrug er klar til nye udfordringer

Formand Ole Karmsteen kom vidt omkring i sin beretning, da Sjællandske Familielandburg holdt generalforsamling onsdag 6. marts i Sorø.

Både klimaet, nye dyrkningsmetoder og folketingsvalget var på dagsordenen, da Sjællandske Familielandbrug holdt generalforsamling. Og i forhold til sidstnævnte opfordrede formanden medlemmerne til at blande sig i debatten - uanset, hvor i det politiske spektrum de måtte befinde sig. Også behovet for generationsskifte på bedrifterne og i foreningen kom Ole Karmsteen omkring i sin beretning.

To nye bestyrelsesmedlemmer og formanden fortsætter

Ved valget kom der to nye medlemmer ind i bestyrelsen: Lone Nielsen og Jørn Jørgensen. Der var genvalg til bestyrelsesmedlem Poul Erik Lauritzen og Ole Karmsteen blev genvalgt som formand.

Husk bæredygtighed, stolthed, naturpleje og godt arbejdsmiljø

Formanden for Familielandbrugssektionen, Lone Andersen, fortalte om Familielandbrugets mærkesager og arbejde. Det er især medlemshvervning, arbejdsmiljø og de gode historier om livet på landet, som sektionen har fokus på i det kommende år. Lone Andersen opfordrede også medlemmerne til at ’prale’ lidt mere af al den natur, der findes på bedrifterne. Ansvarlighed og bæredygtighed er hele kernen i Familielandbrugets arbejde, og Lone Andersen sluttede da også sit oplæg af med at overrække Ole Karmsteen en reversnål med et symbol på FNs verdensmål.

Klimavision for landbruget

Hvordan kan vi producere fødevarer med lavt klimaaftryk? Det spørgsmål stillede Anders Klöcker, der er områdedirektør i Landbrug & Fødevarer og gav efterfølgende gode bud på, hvordan landbruget kan blive en medspiller i hele klimaspørgsmålet.

Workshop om medlemshvervning

Generalforsamlingen sluttede med en workshop, hvor deltagerne inspirerede hinanden til, hvordan man kan hverve medlemmer. Formanden selv bød ind med forslag om et lavt kontingent og konkrete medlemsfordele. Som et frisk og inspirerende indspil udefra deltog underviser Nanna Brendholt, der underviser i faget ’det lille jordbrug’ på Jyderup Højskole, og som kunne fortælle, hvad de unge fra byerne lægger vægt på, når de vælger at flytte på landet.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle