Stigende interesse for deltidsarbejdet

Jens Simonsen, deltidslandbrugets repræsentant i L&F, oplever opbakning og interesse fra deltidsbaglandet.

Efter et år som deltidslandmændenes repræsentant i Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse er Jens Simonsen, Herning, optimist på vegne af deltidsarbejdet i L&F.

Han oplever, der bliver lyttet til ham i primærbestyrelsen, og han har i sit første år på posten haft særligt fokus på medlemskommunikation og organisering af deltidsarbejdet.

»Uden en ordentlig organisering og en god kommunikation er det svært at få noget til at køre. Målet er en organisation, hvor man vælger to ansvarlige for deltidsarbejdet i hver region - det er vi faktisk kommet et godt skridt frem mod«.

Tredelt strategi

De tre hovedpinde i Jens Simonsens kommunikationsstrategi er regionale medlemsmøder, skriftlige orienteringer i form af »deltidsbreve« ca. hveranden måned og mulighed for debat og dialog på Facebook-gruppen »Danske Deltidslandmænd«.

Jens Simonsen har især investeret meget tid på regionale medlemsmøder. Han har været hele landet rundt for at hente feedback om, hvad der optager medlemmerne, som han kan bringe videre ind i primærbestyrelsen. Tilslutningen har været god og debatten nyttig, synes han.

»Sidste møde var i Region Midt, hvor 12 af 13 foreninger i regionen var repræsenteret. Samme gode tilslutning har der været til andre møder rundt om i landet«.

Deltidsbreve

Ud over den direkte kontakt på medlemsmøderne udsender Jens Simonsen cirka hveranden måned et »deltidsbrev« med en fyldig politisk opdatering om politiske emner og arbejdet i Landbrug & Fødevarer. Det bliver sendt ud til knap 200 modtagere, men alle med en mailadresse kan få det.

Facebook-gruppen »Danske Deltidslandmænd« har 435 medlemmer.

Jens Simonsen erkender, at det ikke er sprudlende debat, der præger gruppen, men tror alligevel, der er perspektiver i Facebook.

Vigtigt talerør

Deltidslandmændene i bred forstand udgør mindst to tredjedele af alle 30.000 landmænd i Danmark.

Med færre end 200 tilmeldte til nyhedsbrevet og ikke den store debat på Facebook, hvor mange lukkede grupper ellers syder og bobler, kunne man fristes til at se det som udtryk for manglende engagement i det politiske på deltidsområdet.

Men det mener Jens Simonsen ikke. Han ser det som udtryk for travlhed og for, at deltidslandmændene foretrækker den direkte kontakt på møder eller over telefonen.

Tværtimod oplever han, at deltidslandmændene vægter det meget højt at have et fælles talerør ind i primærbestyrelsen. Desuden fremhæver han det som en særlig kvalitet, at deltidsarbejdet sker på tværs af de gamle opdelinger i landbo-, familielandbrugs- og fællesforeninger.

»Jeg er slet ikke i tvivl om, at det har en særlig værdi, at deltidslandbruget har deres eget talerør med en særlig organisering og en repræsentant i primærbestyrelsen«.

Jens Simonsen er valgt som deltidsrepræsentant for to år og er ikke på valg i år.

Opdateret 30. september: i en tidligere version af artiklen fremgik, at det seneste opslag på Facebook-gruppen Danske Deltidslandmænd er fra 2018. Dette er ikke korrekt. Der har været en løbende debat  gennem hele 2019.

LandbrugsAvisen beklager fejlen.

Faktaboks

Deltidslandsmøde på Seges 4. oktober

  • Landbrug & Fødevarer afvikler fredag 4. oktober kl. 10-15 det ene af to halvårlige deltidslandsmøder - denne gang på Seges.
  • Her mødes deltidsansvarlige fra medlemsforeninger i L&F med primærformandskabet til drøftelser af politiske sager af særlig interesse for deltid.
  • Blandt årets emner er bl.a. jordfordeling, naturpleje som driftsform, generationsskifte, ny kontingentmodel og satellitkontrol.
  • Deltidsrepræsentant Jens Simonsen er ikke på valg i år.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle