DEBAT

Vi står inde for, at vi kan og vil sælge disse danske fasaner og gråænder.

Det er ikke varer, vi har fast i sortimentet, men varer vi køber hjem to til fire gange hen over året. Udbuddet er ikke stort. Det meste vildt, som skydes i Danmark, spises af jægerne selv med familie og venner.

De fasaner og gråænder, vi sælger i Irma, er en blanding af ægte vildt og opdræt. Opdræt og udsætning af fugle er underlagt en lovgivning, som avlerne overholder. Der er lavet en undersøgelse om, at dyrevelfærden er rigtig god blandt netop dansk vildt.

Fasaner udsættes typisk i juli, og så går de frit i naturen til jagten går ind primo oktober. Der holdes øje med, om der er vand og føde, dvs. de lever et ganske almindeligt fugleliv med de farer, det indebærer som at blive kørt ned eller taget af et rovdyr. Mange steder er der lavet en form for reservat med vand, foder og læ af for eksempel majs, som kan beskytte fasanen mod at blive taget af rovdyr. Jeg har selv set det mange gange, da jeg bor i et område med mange fasaner - også udsatte.

Der udsættes flere fasaner, end der skydes, så mange fugle lever videre også efter jagtsæsonen.

Når vi vælger varer til vores sortiment, gør vi det også ud fra kundeønsker. Netop vildt er velsmagende, nærende, magert og proteinrigt kød. Så vi mener, vi har et bredt udvalg af varer, som kunderne frit kan vælge imellem.

Der holdes øje med, om der er vand og føde, dvs. de lever et ganske almindeligt fugleliv med de farer, det indebærer.

Se Annette Rosenmunthes indlæg her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle