Forhandler henter tysk mini-vådfoder-anlæg til Danmark

Agrisys har fået forhandling af det tyske minivådfoderanlæg PorciSys. Anlægget er kendetegnet ved, at det blander en ny portion foder for hver udfodring.

Midtjyske Agrisys er kommet på banen med PorciSys, der er et tyskproduceret minivådfoderanlæg, som Agrisys har fået rettighederne til i store dele af verden.

»Vi kom i kontakt med et firma i Tyskland, der havde udviklet og solgt et minivådfoderanlæg i en årrække. De havde brug for en ny styringsplatform, som vi kunne hjælpe med. I den forbindelse endte vi med at blive så imponerede af anlægget, at vi nu har rettighederne til hele verden, bortset fra Holland, Belgien og dele af Tyskland, hvor anlægget er installeret i 70 besætninger i et mix af farestalde og fravænningsstalde«, forklarer Kent Stagsted Nielsen, produktansvarlig hos Agrisys.

Nyt foder hver gang

Anlægget skiller sig ifølge Kent Stagsted Nielsen ud fra andre lignende løsninger ved at være i stand til at blande en portion foder med de ønskede komponenter for hver sti, noget, som Agrisys betegner som en unik og patenteret løsning.

»Løsningen udfodrer frisk foder i små portioner hver gang. Anlægget anvender mælkepulver, prestarter og standard startpiller i pilleform. Desuden er der som standard mulighed for at tilsætte en flydende komponent. Det kan være drikkejern. Der er endvidere en mikrodoser, hvor man f.eks. kan bruge elektrolyt«, siger han og nævner, at anlægget benytter 12 mm slanger.

Drikkejern er uafprøvet territorium for Agrisys-løsningen, men bliver testet af snarest.

»Vi har solgt det første PorciSys vådfoderanlæg til 90 farestier i Sverige, hvor besætningen vil førsøge sig med drikkejern. Her skal en dyrlæge efterfølgende måle hæmoglobin-niveau«, forklarer han og melder også om den første spirende danske interesse.

»Vi har fået henvendelser på det danske marked og er netop igen blevet kontaktet af en potentiel køber. Sælger vi tre anlæg i år, er vi tilfredse. Det bedste er, at få soen til at passe flest grise selv. Anlægget skal bevise, at det kan gøre en forskel med færre ammesøer og øget egenfravænning, flere kg pr. faresti, mindre vægttab hos soen og en lettere overgang til klimastalden, som vi har set de steder, hvor det er installeret i Tyskland«, siger han og nævner, at foderet stødpulseres ud via foderstrengene.

Høj hygiejne

Agrisys mener, anlægget leverer høj hygiejne og sikkerhed for foderkvaliteten.

Anlægget kan skylle med rent vand efter hver udfodring og sikre en ren foderstreng. Derved kan man undgå, at forskellige fodermix blandes sammen.

»Vi benytter også en rengøringscyklus, hvor man f.eks. kan rengøre foderstrengene om natten«, siger Kent Stagsted Nielsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle