Jeg tror på, vi kan komme et skridt videre

Flere af de projekter, Poul Bækbo er involveret i, kan gå hen og give brugbare løsninger i fremtiden, mener han.

Med en saltvandsindsprøjtning fra både national og international side i en stor millionklasse er der sat mange ressourcer ind på at bekæmpe fravænningsdiarré og mindske forbruget af antibiotika.

Med næsten 30 års erfaring har Poul Bækbo, dyrlæge og chefkonsulent i Seges Svineproduktion, oplevet andre projekter, hvor de gode intentioner ikke er gået efter planen, og man ikke er kommet et skridt videre.

Denne gang, hvor han og Seges Svineproduktion har fingeren med i spillet i fire større projekter, ser han anderledes på mulighederne for at komme i mål med at reducere eller fjerne fravænningsdiarré og forbruget af antibiotika i en tid, hvor der skal findes alternative løsninger til medicinsk zink.

»Ja, jeg tror faktisk på noget af det her. Vi får nok ikke ét produkt, der kan erstatte f.eks. zink en til en, og det ender nok med at blive lidt dyrere for svineproducenten. Men måske vi kommer et skridt videre i kampen for at komme fravænningsdiarré til livs«, siger Poul Bækbo, der er imponeret over, at der for tiden er kanaliseret så mange forskningskroner over i nogle forskningsprojekter, der fokuserer på en ganske lille del af grisens liv.

»Jeg har ikke oplevet i snart 30 år, at der er så kraftig fokus på fravænningsdiarré, og der er så stor forståelse for, at der skal gives forskningsmidler til området. Samtidig er jeg glad for, at forskerne også har kastet sig over området og har forståelse for, at det er et yderst vigtigt område«, siger Poul Bækbo.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle