Svineslagtningerne i Danmark går frem

For tredje måned i træk er antallet af svineslagtninger i Danmark øget og flere kan være på vej, mener Danske Svineproducenter.

Der er fremgang i antallet af svineslagtninger i Danmark. Det fastslår tal, som Danske Svineproducenter opgør hver måned.

Vendingen i antallet af svineslagtninger kom i august måned, efter at slagtningerne stort set er faldet hvert år siden 2011 bortset fra 2015, hvor der var en lille stigning i forhold til året før.

Fremgangen er fortsat siden august, og både i september og oktober var der flere grise, der blev slagtet, end måneden før.

Juli var med 65.014 slagtninger pr. dag årets ringeste. August bød på 65.343 slagtninger dagligt, og blev overgået i september med 66.659 slagtninger og igen i oktober med 70.050 slagtninger pr. arbejdsdag.

Udviklingen glæder Nicolaj Nørgaard, direktør for Danske Svineproducenter.

»Det er godt, at slagtningerne går den vej. Jeg tror også, at vi vil se en stigning i både 2018 og 2019 som følge af, at der har været en støtteordning til opførelse af slagtesvinestalde. Det vil slå igennem med flere slagtesvin, og så oplever vi, at danske svineproducenter er blevet lidt mere optimistiske og igen har lyst til at investere og samtidig har fået større mulighed for det, fordi indtjeningen har været i bedring«, siger han.

Danske Svineproducenter ser gerne flere slagtesvin i Danmark.

»Vi vil gerne bevare flere arbejdspladser i Danmark og ærgrer os over, at vi mister en stor værditilvækst for det danske samfund, fordi vi sender 30 kgs-grise ud af landet«, siger Nicolaj Nørgaard.

Faktaboks

Slagtninger i Danmark

  • Trods opblomstring i antal slagtninger i de seneste måneder er der alligevel udsigt til, at 2017 bliver et nyt lavpunkt, efter at 2016 var historisk lavt i nyere tid.
  • Set over de seneste 15 år er 2004 rekordår med 22,6 mio. slagtninger. I 2016 var der 18,3 slagtninger.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle