Taber minkavlerne penge nu?

Vi spørger Tage Pedersen, formand for Dansk Pelsdyravlerforening.

»De fleste gør ikke. Jeg vil ikke sætte procent på hvor mange, men langt de fleste gør ikke. De, der bliver ramt, er dem der har udvidet produktionen kraftigt i de seneste år eller laver dårlige skind. De fleste kører igennem med et lille plus.«



»Nej, det er der ikke. Vi har haft nogle eventyrlige år og får stadig lige omkring nulpunktet. Det ville være ynkeligt at klage.«


»Den ligger her omkring. Vi har fået 310 kr. pr. skind i Danmark, hvor vi ligger højere end andre. Sidste år fik vi 612 kr., så det er en halvering af prisen.«



»Det kan jeg ikke svare på. Jeg ville gerne kunne. Prisen plejer ikke at blive på det niveau, den har, enten falder den eller også stiger den. Det er ikke sikkert, vi har ramt bunden endnu. Det ved vi først, når prisen stiger.«



»Fordi der er en overproduktion, og fordi den stærke økonomiske vækst i Kina er kraftigt på retur. Der er pengemangel og opstramning af likviditet i Kina. Det er de to store årsager. Verdensproduktionen af minkskind er fordoblet på fem år. Det er en meget stor produktion. Vi vidste, det ville komme, vi vidste bare ikke hvornår. Vi er forberedt på, det ville ske.«



»Vi har haft mulighed for at betale af på gælden i de gode tider, så de fleste står med mindre gæld end normalt og en minkfarm, der er godt vedligeholdt. Så kan man klare sig med forholdsvis dårlige priser i en periode.«


»Nej, det er et frit verdensmarked. Når der er for mange skind, falder prisen, når prisen har været lav et stykke tid, passer produktionen igen. Verdensproduktionen er steget med 20 procent om året i fem år. Det er rigtig meget. Det er især i Plen, Litauen og Ukraine samt Kina. Vi har også øget produktionen i Danmark, men ikke så stærkt.«

lft

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle