Trinløs McCormick sat i produktion

De første udgaver af McCormick X7 VT med trinløs ZF-transmission er på vej fra produktionsbåndet.

Den blev vist frem på Agritechnica i slutningen af 2013 som prototype.

Nu, godt et års tid efter, er de første eksemplarer af McCormicks trinløse udgave af X7-serien, X7 VT, nu klar til levering. For nylig viste McCormick således de første seriefremstillede eksemplarer af traktoren på en engelsk maskinudstilling.

De nye McCormick-traktorer består af fem forskellige modeller, tre firecylindrede og to sekscylindrede. Effektmæssigt går de tre firecylindrede modeller fra 143 til 175 hestekræfter ved maksimal effekt inklusiv boost. De to store i serien lander på 175 og 188 heste, og inklusive boost lander maks-effekten på 212 hestekræfter.

Den trinløse transmission kommer fra ZF, og alle motorer leveres af FPT. I kabinen får VT-serien også en stor terminal, der kan håndtere alle traktorens data samt autostyring.

Håber på dansk X7 til sommer

Hos den danske McCormick-importør ser man spændt efter den nye trinløse model.

»Der er ingen tvivl om, at det er en traktor, som passer godt til det danske marked. Serien har kendte og stærke komponenter, og kvaliteten er øget i forhold til for 10-15 år siden, så vi ser bestemt muligheden for et comeback på traktormarkedet,« fortæller Troels Jensen, daglig leder hos Stenderup.

Han mener, at Stenderup med ro i maven vil kunne vise et godt produkt frem, når de første traktorer kommer til landet.

»Vi vil selvfølgelig gerne have nogle eksemplarer til landet. Men vi vil ikke have for mange traktorer stående, så vi bestiller dem ikke, før de er slutsolgt.

Men vi er i dialog med en række kunder, så jeg håber da, at vi til sommer kan have de første X7 med trinløs transmission i Danmark,« tilføjer Troels Jensen.

Går godt i spænd

I 2014 har Stenderup solgt fem-seks McCormick-traktorer, selvom statistikken siger noget andet, påpeger Troels Jensen.

Heriblandt X7-modeller med den traditionelle semipowershift-transmission.

Både den og den trinløse står godt til den lidt mindre model X6, som for ganske nylig blev præsenteret i en udgave med trinløs transmission.

»X7 er en mere high-end-traktor. X6 er mere enkel og egner sig perfekt som frontlæssertraktor på en kvæggård. På den måde understøtter de hinanden,« mener Troels Jensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle