Trods underskud: Hvidebæk Slagteri på vej på højkant

Ejer Henrik Fobian må indkassere endnu et million-underskud i Hvidebæk Slagteri på grund af krisen i Rusland. Ellers er der lysere tider på vej, fastslår han.

Ser man kun på regnskabstallene, så ser det ikke lyst ud for Hvidebæk Slagteri, der med en negativ egenkapital og et underskud på 3,8 mio. kr. efter skat fik et hårdt 2013.

Men ifølge ejer og direktør Henrik Fobian er slagteriet på ret kurs oven på forrige års langvarige rekonstruktion, hvor kreditorerne måtte vinke farvel til 82 procent af deres tilgodehavender, svarende til 28 mio. kr.

»Vi er helt igennem krisen. Årsagen til vores underskud er nedskrivninger på varelageret på grund af Rusland. Vi valgte at tage nedskrivningerne med det samme, og det har kostet et par millioner,« forklarer Henrik Fobian.

Han fortæller, at man siden har arbejdet med at finde nye aftagere, og at en del af værdien derfor ikke nødvendigvis er gået tabt.

I regnskabet noteres det, at likviditeten er stram og at ”den nuværende finansiering fra væsentlige leverandører en forudsætning for virksomhedens fortsatte drift”.

Med denne formulering henvises til grisehandler Jesper Madsen, der leverer alle 2.000 slagtesvin per uge.

»Til efteråret går vi op på fem slagtedage hver uge og dermed 2.300-2.400 svin, fordi vi har en øget afsætning hovedsageligt på hjemmemarkedet,« forklarer Henrik Fobian.

Som en konsekvens af rekonstruktionen skulle der i ti kvartaler betales dividende til kreditorerne. Alligevel forventer Henrik Fobian at have genskabt egenkapitalen i 2014.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle