Tyske tankstationer en fed forretning for DLG

Den danske grov- varekoncern henter en stadig stigende del af sin omsætning på at handle olie og benzin med tyskerne.

DLG er ubetinget den danske virksomhed, der har den største omsætning på det tyske marked«.

Det var med slet skjult stolthed, at koncernchef Kristian Hundebøll på pressemødet onsdag i forbindelse med årsregnskabet kunne fortælle, hvor meget det tyske marked betyder for det danske grovvareselskabs økonomi. Koncernen tangerede i 2019 en omsætning på 50 mia. kr. eller 1,2 mia. kr. mere end i 2018. Heraf hentes de fleste af pengene faktisk på det tyske marked.

At DLG i dag næsten er mere tysk end dansk, kan også høres, for to tredjedele af de 6.404 ansatte i koncernen har i dag tysk som modersmål. En fjerdedel af de ansatte er danskere, og så er der naturligvis også den ikke uvæsentlige detalje, at det er de danske landmænd og andelshavere, der ejer det hele.

Tyskland

Kigger man på omsætningen i koncernen, er guldægget også tysk.

Datterselskabet Team AGs omsætning er i 2019 steget til 15,1 mia. kr. fra 14,2 mia. kr. året før. Driftsresultatet før afskrivninger ligger på 705 mio. kr., hvilket er 37 pct. af DLGs samlede driftsresultat på 1,9 mia. kr.

Den del af DLGs forretning, der hedder Energy & Retail, står med førnævnte omsætning på 15,1 mia. kr. alene for en tredjedel af omsætningen i koncernen. Energidelen af DLG henter næsten udelukkende omsætningen på benzin på tyske tankstationer, fyringsolie og byggemarkeder, som altså under ét er den største bidragsyder til forretningen DLGs driftsresultat.

Til sammenligning er den danske Agribusiness, som for den største del er klassisk handel med korn og foder, på 14,7 mia. kr.

»Vi er meget tilfredse med, at Team år efter år overgår sig selv og leverer flotte resultater, som understreger, at vi formår at udnytte mulighederne i markedet«, siger Kristian Hundebøll.

Udbetaler 108 mio.

DLG udbetaler i år 108 mio. kr. til sine andelshavere. Dermed har koncernen udloddet godt en halv milliard kroner til de danske landmænd over de sidste fem år.

»De 108 mio. kr. får de danske landmænd direkte ind på deres andelsbeviser. Det svarer til en forrentning af andelskapitalen på ni procent«, siger bestyrelsesformand i DLG, Niels Dengsø Jensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle