Unge kan kæmpe for klimaet med vores uddannelser

Af Anne L. Arhnung, adm. direktør, Landbrug & Fødevarer

Kampen for arbejdskraft og indsatsen for at sikre unge til både jordbrugs- og fødevareuddannelserne er afgørende for vores fremtid. Vores virksomheder har rekrutteringsudfordringer, og jordbrugs- og fødevareuddannelserne oplever svigtende optag og bøvler med til tider stort frafald. Begge dele arbejder vi og uddannelsesinstitutionerne hårdt for at ændre.

Konkurrencen om de små ungdomsårganges opmærksomhed er massiv, og vores image blandt de unge kunne være bedre. En undersøgelse blandt unge uddannelsessøgende viser, at mens 31 pct. af de unge har kendskab til uddannelser inden for jordbrug og fødevarer, så er det kun 14 pct., der overvejer at tage en uddannelse her. Det er vigtigt, at vi er tilstede og bidrager i alle klyngens uddannelser. Det nytter jo ikke, at vi har masser af landmænd, hvis der ikke er en slagter til at slagte grisen, eller en fødevareteknolog til at kontrollere fødevaresikkerheden.

Den danske fødevarebranche er ledende inden for bæredygtighed, og de unge er i stigende grad optaget af at løse klimaudfordringerne. I netop dét match har vi et enormt uudnyttet potentiale.

Vi har så meget at tilbyde de unge: Internationale karrieremuligheder, en branche med fantastisk udviklingspotentiale, muligheden for personligt at være en del af den grønne omstilling og være med til at producere den gode mad, vi nyder. Derfor er L&F afsender eller part i flere rekrutteringstiltag og kampagner. Og derfor er vores uddannelsers deltagelse i danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelser, DM i Skills 2020, vigtig.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle