Bornholmske landmænd får besøg fra Marokko

LandboUngdom får besøg af unge marrokanske landmænd i sommerferien.

Dansk kultur, erhvervs - og foreningsarbejde er i højsædet, når en broget flok på 28 unge marokkanere og medlemmer af LandboUngdom fra alle udkanter indtager solskins øen Bornholm i uge 30.

Projektet Farmers4Future arbejder med at fremme kvinders rettigheder, uddannelse og landbrugsfaglighed i udsatte områder. Programmet er fyldt med virksomhedsbesøg hos etablerede samt nystartede virksomheder:

"Vi får lov at komme med ind og malke jersey kvæg på Trommeregård. Ildsjæl og lokalpolitiker Bente Johansen giver et oplæg om ligestilling. Engagerede frivillige personer giver deres historie om engagement, steder som Bornholms Tekniske Samling, der kun driftes af frivillige viser glædeligt frem og fortæller om deres strukturer. Vi glæder os rigtig meget til at byde de unge fra vores samarbejdspartner i Marokko velkommen til Bornholm og til en uge med mange lærerige aktiviteter," fortæller projektleder Emelie Pettersson, Bornholms LandboUngdom, det står i spidsen for programmet.

Energien, nysgerrigheden og vidensdelingen vil blomstre hele ugen, lyder det begejstret fra Landboungdom.  Alle deltagerne skal bo hjemme hos projektleder Emelie Pettersson fra Bornholms Landboungdom, så der bliver fuldt hus.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle