Brasilianere lærer om salmonella-bekæmpelse i Danmark

BRF er en af verdens helt store landbrugs-og fødevarevirksomheder med over 90.000 ansatte. Virksomheden er blandt andet verdens tredjestørste producent af slagtekyllinger, og er i denne uge på inspirationstur til Danmark.

Et af de emner BRF-delegationen i særlig grad ser på, er den danske succes med at bekæmpe salmonella i vores fjerkræsektor.

"Vi har 13.000 landbrug, der arbejder for os gennem integration. Skal vi reducere vores forekomst af salmonella yderligere, kræver det en kæmpeindsats i hele kæden", understreger Daniela Mengarda Buosi, der arbejder med biosecurity hos BRF.

Og her stikker den danske indsats mod salmonella gennem mere end 20 år for alvor ud som en succes. Det er netop den danske evne til at få et samarbejde op at stå gennem hele kæden om et fælles mål, der overrasker hende.

Hun er klar over, at salmonella ikke forsvinder, blot fordi man beslutter, at man vil fjerne det.

"Det kræver know how på alle niveauer, men fra politisk side oplever vi et pres i den retning", siger hun.

Derfor er der også BRF-repræsentanter for både foderproducenter, rugerier, distributører og slagterier med i Danmark.

Hun har fået bekræftet, at Brasilien er på rette vej, men er klar over, at landet har et stykke vej endnu.

"Vi får brug for både mere viden om management i forhold til salmonella, og vi får brug for meget nyt udstyr blandt andet til vores slagterier. En del af det vil vi uden tvivl skulle købe i Danmark", siger Daniela Mengarda Bousi.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle