Cheføkonom: Lille stigning i konkurser hos griseproducenter

Der et fald i antallet af konkurser i landbruget, men for griseproducenterne er der en stigning.

Overordnet set falder antallet af konkurser inden for landbrug, skovbrug og fiskeri fortsat. Der var 6 konkurser i februar mod 11 i samme måned sidste år.

Målt på årsbasis faldt antallet af konkurser fra 108 til 103 i februar. 

Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

"Vi ser nu en lille stigning i antallet konkurser inden for griseproduktionen, der er ramt af både høje omkostninger og lave afregningspriser. I år har vi indtil nu set 5 konkurser i griseproduktionen. Det er stadig på et lavt niveau, men vi skal også være opmærksomme på, at konkurstallene er bagudrettet. Og mens antallet af konkurser falder eller er uændret i alle andre driftsgrene, så har vi altså her set en lille stigning, og bytteforholdet taget i betragtning, kan det godt varsle, at der er lidt flere på vej", siger Cheføkonom hos Seges Innovation, Klaus Kaiser i en skriftlig kommentar.

Men det er også værd at notere, at vi nu er begyndt at se prisstigninger på smågrise og grisekød, påpeger han.

"Vi forventer det fortsætter, hvis ellers Danmark og andre store europæiske eksportlande holder sig fri af afrikansk svinepest. Antallet af konkurser vil derfor afhænge af et kapløb mellem grisepriserne og omkostningerne. Herfra og frem til sommer forventer vi, at griseproducenternes afregningspriser stiger relativt mest".
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle