Danish Crown køber pepperonisucces

DK-Foods produkter var sidste år på mere end 250 mio. pizzaer, og virksomheden er kendt for sine flotte overskud og vækst. Danish Crown ikke alene køber virksomheden, men smider også ekstra millioner til endnu en udvidelse.

De startede DK-Foods så sent som i 2003. Men nu, i 2018, leverer de pepperoni til mere end 250 mio. pizzaer om året. Og den vilde vækst er vel at mærke sket med flotte resultater på bundlinjen alle år.

Imidlertid er Per Larsen og Steffen Ramsgaard, stiftere af Silkeborg-virksomheden, som Danish Crown i denne uge købte, slet ikke færdige med at vokse.

»Vores vækstplaner er absolut ikke blevet mindre af, at Danish Crown er blevet vores ejere«, konstaterer Per Larsen.

Tværtimod betyder slagteriselskabets opkøb af samtlige aktier nu, at en udbygning planlagt til efteråret fremrykkes til at starte om få uger. Den seneste er ellers kun knapt nok ved at være færdig. Men er allerede udsolgt.

»Når året er omme, skal vi gerne have rammerne til at producere pepperoni til 500 mio. pizzaer om året«, fortæller Per Larsen.

Dermed smider Danish Crown med det samme »et større tocifret millionbeløb« på bordet til udbygning,

Udvidelsen, der er den ottende i virksomhedens historie, vil medføre, at der årligt skal køres 30 mio. kg. grisekød, primært bove, skinker og hårdt spæk, til fabrikken i Thorning ved Silkeborg.

De helt store kunder

Per Larsen er godt tilfreds med, at en ny ejer er på plads.

»Vores kundeklientel er de helt store, industrielle pizzaproducenter. Vi bliver stadig oftere stillet spørgsmålet, hvordan vi kan være sikre på, at vi har adgang til råvarer. En del af vores salg er til England, og her skal det være UK-grise. Danish Crown er den førende virksomhed inden for netop det, så vi står meget stærkere over for vores kunder«, mener han.

Danish Crown leverer i dag det meste af råvarerne, men DK-Foods kan fortsat købe andre steder, selv om ejerskabet er skiftet.

Specielt i forhold til Danish Crowns mange andre opkøb den seneste tid er, at DK-Foods fortsætter i eget regi med ledelse og organisation. Derudover forventes det, at en del af Tulips produktion i Aalborg rykkes til Thorning.

Guldgris koster

Hvor meget Danish Crown har måttet betale for DK-Foods oplyser parterne ikke. Men med høj indtjening og vækst på over 30 procent årligt de seneste år, har virksomheden næppe været i den billige ende.

Per Larsen glæder sig til at fortsætte:

»Jeg tænker, at Jais har en god forventning om, at vi fortsætter vores indtjeningsniveau. Selv om der er udsving i råvarer og valuta, så er vores indtjening per kilo ret stabil. Det niveau, vi er på nu, forventer vi at kunne blive på«, siger han.

Faktaboks

Dansk pepperoni til hele Europas frysere

  • DK-Foods blev stiftet i 2003 af Per Larsen og Steffen Ramsgaard. For to år siden solgte de 70 pct. til Maj Invest. Nu køber Danish Crown hele virksomheden.
  • DK-Foods er siden vokset eksplosivt. Alene sidste år med 30 pct.
  • Omsætningen oplyses ikke. Virksomheden har nu ca. 70 ansatte.
  • Afkastningsgraden, dvs. hvor god virksomheden er til at skabe overskud af de investerede aktiver, har de sidste fem år været mellem 13 og 25,8 pct.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle