Danish Crown undersøger samarbejde med omstridt vognmand

Danish Crown er endnu ikke klar til at melde ud, om man dropper samarbejdet med N&K Spedition, der benytter den omstridt vognmand Kurt Beier Transport. Slagteriet har nedsat en gruppe, der skal komme til bunds i sagen.

Det er nu 11 dage siden, at det blev afsløret, hvordan op mod 200 filippinske lastvognchauffører boede under kummerlige forhold i en slumlignende lejr i Padborg hos vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport. 

Afsløringen af omstridte sag fik kort efter en lang række virksomheder som Arla, Jysk og Danmarks største transportkoncern DSV til at vende Kurt Beier Transport ryggen.

Hos Danish Crown har man endnu ikke taget stilling, men slagterigiganten holder skarpt øje med sagen.

Det skriver Fagbladet 3F.

"Vi har nedsat en gruppe, der arbejder på sagen, og som forsøger at komme til bunds i hele affæren. Vi håber stadig, at politiet meget snart melder ud, hvordan de ser på Kurt Beier Transport. Samtidig har vi iværksat et arbejde, der kigger lidt bredere på de udfordringer i transportbranchen, som denne sag har blotlagt", siger pressechef Jens Hansen.

Han forventer, at der går et par uger, før Danish Crown har en konklusion på, om de dropper samarbejdet eller ej. 

Samarbejdet mellem Kurt Beier Transport og Danish Crown foregår via det store speditionsfirma N&K Spedition, som hver uge kører flere hundrede transporter for Danish Crowns slagterier.

N&K Spedition specialiserer sig i køletransporter, og de bruger flere forskellige vognmænd til at trække deres trailere rundt i Danmark og Europa, og det er her, at Kurt Beier Transport kommer ind i billedet.

"Vi har et omfattende samarbejde med N&K Spedition, og vi risikerer at komme i en situation, hvor vi har et erstatningsansvar for kontraktbrud, hvis vi opsiger kontrakten med N&K Spedition - eller pålægger dem at klare vores transporter uden at bruge Kurt Beier Transport. Hvis politiet vurderer, at der har fundet ulovligheder sted, så har vi en anden situation, og det vil være nemmere at komme ud af kontrakten", siger pressechef Jens Hansen.

Ifølge Fagbladet 3F’s oplysninger er N&K Spedition og Kurt Beier Transport meget tætte forretningspartnere, og vognmandsfirmaet Kurt Beier står for omkring 10 procent af alle N&K Speditions transporter for Danish Crown.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle