Danmarks største mælkeproducent laver overskud på 64 millioner kroner

2022 endte som et særdeles godt regnskabsår for Jørn Kjær Madsen og hans bedrift Rønhave.

Godt hjulpet på vej af høje mælkepriser har landets største mælkeproducent Jørn Kjær Madsen i 2022 haft et rigtig godt regnskabsår. Det skriver Finans.

Fra sit landbrug Rønhave ApS har han i 2022 leveret 34 millioner kilogram mælk til Arla. Overskuddet før skat endte på 64 millioner kroner. Efter skat er overskuddet 50 millioner kroner.

I en kommentar fra Jørn Kjær Mdsen til Finans lyder det, at trods det rekordstore overskud, så har han ingen planer om at udvide bedriften. Han siger til mediet, at det skyldes udsigterne til en kommende CO2-afgift på landbruget.

- Der er meget stor politisk usikkerhed om mulige klimaafgifter. Den usikkerhed skal afklares, før det kan komme på tale at udvide, siger Jørn Kjær Madsen, der fortæller, at han forventer 2023 bliver et år over middel. 

Det er endnu helt usikkert, hvordan en kommende klimaafgift på landbruget kommer til at se ud, men står det til Klimarådet fra for nylig, så skal der indføres en afgift på 750 kroner pr. ton udledt Co2, hvilket især vil gå ud over kvægbedrifterne.

/ege
 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle