Dansk økologi-plan med i opløbet til hæderspris

"Økologiplan Danmark 2011-2020 - sammen om mere økologi" er nomineret til FN-pris.

Den danske økologiplan "Økologiplan Danmark 2011-2020 - sammen om mere økologi" er nomineret til FN-prisen Future Policy Award. Det oplyser Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Future Policy Awards fra FN’s fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) har til formål at udvikle og udbrede politik, der virker i forhold til at skabe bæredygtig fødevareproduktion.

I år uddeles der priser for økologipolitik, og Danmark er blandt de nominerede, fortæller foreningen.

Plan udarbejdet under Gjerskov

"Økologiplan Danmark 2011-2020 - sammen om mere økologi" blev udarbejdet af Fødevareminister Mette Gjerskov i 2011 og udbygget i 2015 under Dan Jørgensen.

Planen indeholder et mål om fordobling af det økologisk areal i Danmark fra 2007-2020, så økologi dækker 15 procent af landbrugsarealet.

Planen indeholder desuden initiativer for blandt andet forbrugeroplysning, forskning, nye økologiske løsninger i mark og stald, omlægningstjek for konventionelle landmænd og hjælp til kommuner, der vil lægge om til økologi i kommunale køkkener.

"Dansk økologipolitik har skabt ny viden, nye markeder og nye løsninger indenfor økologi, og det har bidraget til at gøre Danmark til førende økologiland," siger Paul Holmbeck, politisk direktør i Økologisk Landsforening, og fortsætter:

"Der er en kæmpe interesse for dansk økologipolitik - fordi det virker. Ligesom der er meget stor interesse for vores tætte samarbejde med vores virksomhedsmedlemmer og supermarkederne om udvikling af markedet for økologi."

Den globale økologiorganisation, IFOAM, har været med til at vurdere nomineringerne, oplyser Økologisk Landsforening. IFOAM har over 900 medlemsorganisationer i 100 lande.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle