Danske fjerkræavlere gode til at forebygge fugleinfluenza

Efter flere udbrud af fugleinfluenza i vores nabolande har Fødevarestyrelsen kontrolleret, hvorvidt de danske fjerkræavlere følger reglerne om forebyggelse af sygdommen.

Når fugleinfluenzaen rammer vores nabolande, er dansk fjerkræ også i fare for at blive smittet, da trækfugle kan bringe sygdommen med sig her til Danmark, lyder det i en pressemeddelese fra Fødevarestyrelsen. 
 
Derfor tog Fødevarestyrelsen, kort efter sygdommen blev konstateret bl.a. i Holland og Tyskland i november, ud for at kontrollere, om fjerkræavlerne har styr på de regler, der skal mindske risikoen for, at deres fjerkræ bliver ramt af den frygtede og stærkt smitsomme husdyrsygdom.
 
Kontrollen viste, at 23 ud af de 25 besøgte avlere levede op til alle forholdsreglerne. To avlere fik dog indskærpelser for ikke at have sikret sig ordenligt mod, at større vilde fugle kunne komme i kontakt med fjerkræets foder og vand.
 
"Det generelle billede er, at danske fjerkræavlere gør det, de skal for at forebygge, at vi bliver ramt af fugleinfluenza. Men de to avlere, der ikke sørgede for at give foder indendørs eller under fast overdækning, er to for mange. Der gælder nogle simple regler for at minimere risikoen for, at fjerkræ bliver smittet med fugleinfluenza, og det er vigtigt, at alle fjerkræavlere - både de kommercielle og ikke-kommercielle - overholder disse regler," siger veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, Per Henriksen.
 
Links

Emneord

fugleinfluenza , fjerkræ

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle