DC's tarmselskab går ind i Spanien

Med etablering af et joint venture i Spanien vil DAT-Schaub understøtte sin strategi om at vækste indenfor produktion og salg af tarme.

Danish Crowns datterselskab DAT-Schaub kan nu tilføje land nummer 15 til listen over lande, hvor det danske tarmselskab er aktiv.

Sammen med den spanske tarmproducent Vicente Gallent SL har Dat-Schaub etableret virksomheden DAT-Schaub Gallent S.L, der skal stå for tarmrenseriet på et nybygget slagteri i Spanien.

"Spanien er den største svineproducent i Europa, og produktionen bliver bare ved med at stige. Derfor er det et marked, vi forventer os rigtig meget af," siger adm. direktør i DAT-Schaub Group Jan Roelsgaard i en pressemeddelelse.

Spaniens svineproduktion er i dag på mere end 29 mio svin om året, og adgangen til råmateriale har spillet ind i DAT-Schaubs beslutning om at gå ind på det spanske marked, ligesom virksomheden også er tilfreds med løsningen med et joint venture med en lokal udbyder.

DAT-Schaub ejer 51 procent af det nye firma DAT-Schaub Gallent S.L, der har mere end 20 fuldtidsansatte. Produktionen begynder i april 2017, og man påregner at slagte 3.800 svin om dagen – et tal som ventes at stige i de kommende år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle