DLF vinder prestigefyldt bæredygtighedspris for det lange seje træk i klimaets tjeneste

Frøgiganten DLF blev tirsdag aften anerkendt for sit bidrag til at skabe bæredygtig udvikling med en pris uddelt af Dansk Erhverv og revisionshuset EY.

Selv om store landbrugsvirksomheder arbejdet massivt med klimadagsordenen, vader virksomhederne sjældent rundt i offentlig hæder for indsatsen.  

Ikke desto mindre var det tilfældet tirsdag aften.

Den landmandsejede frøgigant DLF modtog prisen med navnet Long Term Value Creation. Det er en særpris, der blev givet på konferencen Sustainabilty Awards 2022.

Bag konferencen stod revisionshuset EY og organisationen Dansk Erhverv, og den foregik i børsbygningen i København.

Med særprisen, der blev uddelt af netop Dansk Erhverv og EY, ønsker de to organisationer at hylde virksomheder, som over tid har vist ambitioner og udmærket sig inden for arbejdet med bæredygtighed.

Minimerer klimabelastningen

Valget af DLF blev blandt andet begrundet med, at virksomheden går forrest og engagerer sig i research og udvikling af teknologier og produkter, som kan være med til at minimere klimabelastningen i landbrugssektoren.

Deusden arbejder DLF med at øge planternes resistens overfor klimaforandringer, hvilket kan være med til at sikre fødevareproduktion i fremtiden.

I DLFs tilfælde handler den indsats i høj grad om planteforædling, og det er et vigtigt tema at få på dagsorden, forklarede adm. direktør Truels Damsgaard efter uddelingen af prisen til LandbrugsAvisen:

- Vi er rigtig stolte over, at vi får den pris. Vi har arbejdet med planteforædling i lang tid, og det er vigtigt at få emnet på dagsordenen. Vi bruger bruger en kvart milliard om året på planteforædling. Her ved prisuddelingen er det nogen udefra, der har set på vores arbejde og anerkendt vigtigheden af det, forklarede han.

Anerkendt uden for landbrugskredse

Truels Damsgaard hæftede sig ved netop det, at arbejdet i DLF er blevet anerkendt i et forum uden for landbrugskredse.

- I landbruget ved vi det godt, men der er også en stor skare i Danmark, der ikke kender til værdien af planteforædling. Derfor er det et vigtigt budskab at få ud til en bredere kreds, sagde han.

Netop planteforædling er en hjørnesten hos DLF i klimaindsatsen.

En kløvergræsmark kan eksempelvis i dag binde to til fire tons kulstof til sig pr. hektar i de produktive år. I laboratorierne arbejdes der på at videreudvikle græstyperne, så bindingen kan blive endnu bedre.

DLF udvikler også klimarobuste planter, der er mere tørke- og varmetolerante, der via et stærkt rodnet bedre kan udnytte vand og næringsstoffer og som er mere robuste overfor sygdomme.

Landbruget var i det hele taget rigt repræsenteret blandt de nominerede ved årets uddeling af Sustainability Awards tirsdag aften.

Hele tre landmandsejede virksomheder var nomineret til en pris. Udover DLF var Arla og DLG også med i feltet af nominerede virksomheder, der også talte blandt andre Salling Group, Velux og Novo Nordisk.

Og for Truels Damsgaard er det vigtigt, at netop landbrugets indsats også fremhæves ved prisuddelinger som denne.

- Det er jo et fantastisk selskab, vi er i. Det, at der kommer fokus på fødevareproduktion, er ret afgørende for klimaet, sagde han.

 

 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle