Emmelev køber bid af fødevareingrediensvirksomhed

Emmelev, der er specialister i rapsolie og -kager og biobrændsel, har købt 25 procent af Ferm Food, der er en fødevareingrediensvirksomhed, som benytter fermenteringsteknologi til at fremstille fødevareingredienser fra planter og korn.

Nordfynske Emmelev, der i en årrække har arbejdet med rapsolie og -kager samt biobrændsel, har med virkning fra årsskiftet købt 25 procent af Ferm Food, der er en fødevareingrediensvirksomhed med en særlig fermenteringsteknologi til fremstilling af fødevareingredienser fra planter og korn.

Parterne oplyser, at samarbejdet er indgået efter en længere testfase, hvor parterne i et tæt samarbejde har foretaget fermenteringstest med det mål at forløse fødevarepotentialet i raps.

- Beslutningen om at satse på rapsprotein til fødevarer igangsatte en undersøgelse af processer på markedet, og vores valg er faldet på Ferm Foods. Deres fermenteringsteknologi har vist sig at være yderst effektiv og konkurrencedygtig, og teamet kommer med en viden, der er afgørende for vores målsætning om at gøre raps egnet som fødevare, fortæller Morten Simonsen, medejer af Emmelev og NordFyns Planteprotein, hvor det er sidstnævnte firma, som investerer i Ferm Food.

Rapskagen er tilbage, efter olien er presset ud af rapsen, og det er den del af rapsen, som Emmelev samarbejder med Ferm Food om.

- Raps er naturligt rig på protein, kostfibre, mineraler og vitaminer og har gode dyrkningsbetingelser i Danmark. Derfor er det ideelt at udnytte rapsen til fødevarer. Med mælkesyrefermentering kan vi nedbryde de bitre stoffer, og gøre rapsen velegnet til konsum, forklarer Ferm Foods grundlægger Jens Legarth. 

Han har stor ekspertise i fermentering, og det er netop den proces, der kan gøre rapsen spiselig. Fermenteret rapskage kan blandt andet bruges til at forlænge holdbarheden på brød-, plante- og kødprodukter og dermed reducere madspild uden brug af tilsætningsstoffer. Rugbrød bagt med fermenteret rapskage forlænger således brødet mere mere end to uger.

- Rapsprotein har en fordelagtig aminosyresammensætning med et højt indhold af svovlholdige aminosyrer. Hvor planteproteiner baseret på bælgfrugter er fattige på aminosyren methionin, kan rapskagen supplere bælgfrugter med sin høje koncentration af methionin, tryptofan og threonin og således sørge for, at forbrugerne får dækket deres komplette proteinbehov gennem planteprodukter, siger Jens Legarth.

 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle