Esben Lunde: "Jeg vil gerne give Folketinget en undskyldning"

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) sender undskyldning til Folketinget efter sag om kvotekonger.

Oppositionen og Dansk Folkeparti har de seneste dage raset over miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), som i en sag om kvotekonger har forholdt oplysninger om mulige indgreb.

"Jeg vil gerne give Folketinget en undskyldning," skriver Esben Lunde Larsen i en erklæring.

"Jeg vil gerne undskylde over for Folketingets partier, at der er forslag til at modvirke kvotekoncentration og kvotekonger udviklet af mit ministerium, som jeg ikke har oversendt til Folketinget. Jeg burde have viderebragt disse oplysninger, da det ville have bistået de enkelte partier i deres arbejde med at begrænse kvotekoncentration og kvotekonger. Det beklager jeg, at det ikke er sket," skriver ministeren videre.

"Det er mit ansvar som minister, at det ikke er sket. Og det ansvar påtager jeg mig."

"Jeg vil gerne undskylde, at samarbejdet ikke har været godt omkring arbejdet med at modvirke kvotekoncentration og kvotekonger, da det ligger mig meget på sinde, at der både er et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem regeringen og Folketingets partier."

"Jeg vil nu gøre mit yderste for at medvirke til at gennemføre Folketingets fiskeriaftale både i ord og ånd. Bl.a. ift. de såkaldte kvotekonger."

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle