EU-Kommissionen godkender dansk landbrugsplan som en af de første

Danmark er blandt de første lande til at få godkendt den nationale plan for EU’s nye landbrugsreform (CAP-planen). Planen sætter rammerne for, hvordan og under hvilke betingelser de danske landmænd kan modtage landbrugsstøtte under den nye EU-landbrugsreform, der træder i kraft i 2023.

Danmark har onsdag fået godkendt den nationale plan for implementeringen af EU’s nye landbrugsreform der træder i kraft ved årsskiftet.

Planen er godkendt efter, at Kommissionen i foråret vendte tilbage med 237 punkter, som den ønskede afklaring på i forhold til Danmarks forslag til implementeringen af CAP-planen.

Med godkendelsen onsdag er Danmark blandt de første lande, der får EU-flueben ved den nationale CAP-plan. Planen danner grundlag for, hvordan EU’s tilskudsordninger og regler skal anvendes i Danmark, når den nye landbrugsreform træder i kraft ved årsskiftet.

I en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet lyder det fra fødevareminister, Rasmus Prehn, at man fra dansk side har arbejdet benhårdt på at komme i mål med planen for landbruget, så den lever op til kravene for EU’s nye landbrugsreform og samtidig understøtter de mål for grøn omstilling af landbruget, som man besluttede i forligskredsen bag  landbrugsaftalen fra sidste år.

- Jeg er derfor rigtig godt tilfreds med, at Danmark er blandt de første lande til at få godkendt en national plan. Det har virkelig været en vigtig prioritet for os i forligskredsen, og vi har trampet hårdt i pedalerne for så hurtigt som muligt at skabe klarhed om rammerne for landbrugsstøtten. Det er det, vi ser resultatet af nu, siger F Rasmus Prehn.

En stor del af arbejdet med CAP-planen har bestået i at tydeliggøre, hvordan CAP-planen spiller sammen med de øvrige dele af den landbrugsaftale, som et bredt flertal af Folketingets partier blev enige om sidste år, lyder det i pressemeddelelsen fra Fødevareministeriet.

I CAP-planen er der for eksempel støtte til grøn bioraffinering, klimateknologi-investeringer og en række nye grønne arealordninger, som er blandt nogle af de initiativer, der sætter en markant retning for den grønne omstilling af dansk landbrug i landbrugsaftalen.

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle