Eva Kjer Hansen ny fødevareminister - ingen post til Gade

Eva Kjer Hansen bliver igen fødevareminister - og denne gang også miljøminister.

Lars Løkke Rasmussen beretter på Facebook, at han kl. 10 går til Dronningen med en ny regering.

Fødevareminister bliver Eva Kjer Hansen (V), der også tidligere under VKO-regeringen var fødevareminister 2007-2010. Hun bliver desuden miljøminister i den nye regering.

Eva Kjer Hansen er datter af en landmand og har været aktiv i politik størstedelen af sit liv. Hun startede i Venstre Ungdom og blev første gang valgt ind i Folketinget i 1990. I 1994-99 var desuden medlem af EU-Parlamentet. I 2004 blev hun social- og ligestillingsminister og fra 2007 fødevareminister. Fra 2011 til nu har hun været formand for Europaudvalget i Folketinget, hvor hun blandt andet har arbejdet på at styrke de nationale parlamenters magt.

En af hendes mærkesager under valgkampen var åbenhed om overimplementering, som hun anser for at kunne skade erhvervet. Under valget fik hun 7647 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds.

Ingen post til Gade

Som det fremgår af ministerlisten bliver Søren Gade, tidligere direktør for Landbrug & Fødevarer, ikke minister i den nye regering.

Regeringen får desuden en deltidslandmand. Det er tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen, der bliver erhvervs- og vækstminister.

I den nye regering er posten som Minister for By, Bolig og Landdistrikter forsvundet. Posten har været kritiseret for at manglet magt og indflydelse.

Opdateres....

 

Godmorgen :-)Klokken 10.00 går jeg til Dronningen for at forestille den nye regering. Vi mødes forinden – om 45 min. -...

Posted by Lars Løkke Rasmussen on 27. juni 2015

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle