Fødevareøkonom: Vi bruger mindre tid i køkkenet, jo rigere vi er

I Danmark bruger vi cirka 45 minutter i gennemsnit i køkkenet om dagen.

Af Henning Otte Hansen, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet

Figuren viser, hvor lang tid vi i gennemsnit bruger på madlavning og opvask i 28 lande (aksen til venstre). Det varierer fra cirka 35 minutter (USA) til 75 minutter (Indien og Tyrkiet). De enkelte lande er også placeret i forhold til deres økonomiske velstand, målt som bruttonationalprodukt per indbygger (aksen for neden). Kurven viser den ’gennemsnitlige’ sammenhæng. Opgørelsen...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle