Forbrug af svinekød i kraftigt fald i Tyskland

Tyskernes appetit på svinekød er faldet markant på blot få år, viser foreløbige tal.

Svinekød bliver i stigende grad valgt fra i køledisken hos de tyske forbrugere. Til gengæld spiser tyskerne i stigende grad kyllingekød. Det viser en opgørelse fra tyske AMI.

I 2011 indtog en tysker i gennemsnit 40,1 kg svinekød, og siden har forbruget været faldende. I 2018 var forbruget faldet til 35,7 kg, og foreløbige tal indikerer, at forbruget i 2020 er faldet til 31,7 kg. 

Det er et fald på næsten 25 procent på 10 år.

Tyskernes kødforbrug er i stedet flyttet en smule over til kyllingekød, der i 2018 var opgjort til 13,8 kg, mens det anslås at lande på 14,3 kg i 2020. 

Okse- og kalvekødsforbruget er også faldet de seneste år. I 2017 var det opgjort til 10,0 kg, mens det ventes at lande på 9,4 kg i 2020. Forbruget er dog stadig større end det var i 2011, da tyskerne i gennemsnit spiste 9,2 kg okse- og kalvekød.

Trods det faldende svinekødsforbruget er det fortsat tyskerne klart foretrukne kødvalg, men tendensen er klar, at det generelle kødforbrug falder. I 2018 var forbruget på 61,1 kg, mens det i 2020 ventes at lande på 57,9 kg. 

Tendensen med mindre kødforbrug er også nævnt i EU-Kommissionens rapport "EU Agricultural Outlook", hvor der noteres et faldende svinekødsforbrug siden 2019, da eksporten af svinekød eksploderede til Kina. I 2021 ventes dog en stigning i det europæiske forbrug af svinekød, men frem til 2030 er det forventningen, at forbruget af svinekød falder med en mio. tons svarende til 4,6 procent. 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle