Tyskernes appetit på svinekød er faldet markant på blot få år, viser foreløbige tal.
Svinekød bliver i stigende grad valgt fra i køledisken hos de tyske forbrugere. Til gengæld spiser tyskerne i stigende grad kyllingekød. Det viser en opgørelse fra tyske AMI.
I 2011 indtog en tysker i gennemsnit 40,1 kg svinekød, og siden har forbruget været faldende. I 2018 var forbruget faldet til 35,7 kg, og foreløbige tal indikerer, at forbruget i 2020 er faldet til 31,7 kg.
Det er et fald på næsten 25 procent på 10 år.
Tyskernes kødforbrug er i stedet flyttet en smule over til kyllingekød, der i 2018 var opgjort til 13,8 kg, mens det anslås at lande på 14,3 kg i 2020.
Okse- og kalvekødsforbruget er også faldet de seneste år. I 2017 var det opgjort til 10,0 kg, mens det ventes at lande på 9,4 kg i 2020. Forbruget er dog stadig større end det var i 2011, da tyskerne i gennemsnit spiste 9,2 kg okse- og kalvekød.
Trods det faldende svinekødsforbruget er det fortsat tyskerne klart foretrukne kødvalg, men tendensen er klar, at det generelle kødforbrug falder. I 2018 var forbruget på 61,1 kg, mens det i 2020 ventes at lande på 57,9 kg.
Tendensen med mindre kødforbrug er også nævnt i EU-Kommissionens rapport "EU Agricultural Outlook", hvor der noteres et faldende svinekødsforbrug siden 2019, da eksporten af svinekød eksploderede til Kina. I 2021 ventes dog en stigning i det europæiske forbrug af svinekød, men frem til 2030 er det forventningen, at forbruget af svinekød falder med en mio. tons svarende til 4,6 procent.