Forpagter vinder over kommune i Landsretten

Forpagter af Dyrehavegaard, Carsten Valentin har vundet over kommunen i Landsretten.

Efter at have tabt i byretten, har forpagter af gården Dyrehavegaard, Carsten Valentin, onsdag d. 29. marts nu vundet sagen i Landsretten mod Lyngby-Taarbæk Kommune. Sagen drejer sig om, at Carsten Valentin ifølge kommunen i 2014 ikke overholdt kontraktens krav om landbrugsmæssig drift, fordi han tillod polospil på en af gårdens græsmarker. Et andet argument fra kommunen var, at han ikke havde søgt hektarstøtte til arealet. Denne misligeholdelse af kontrakten var dog ikke nok til at opsige kontrakten med forpagteren og smide ham på porten, fastslog Landsretten i sin kendelse.

»Det hele susede for mine ører, da jeg fik det at vide. Det var fantastisk. Det er rigtig mange penge, som er på spil og ikke bare en forretning, men et sted jeg bor. Min forrretning ville kuldseje, fordi en borgmester havde set sig sur på mig,« siger Carsten Valentin.

Han lejer i dag 60 hektar på Dyrehavegaard, hvoraf han i 2014 havde planlagt at arealet til poloholdet skulle være på lidt under fem hektar. Han mener, det er absurd, at kommunen mente det var misligeholdelse, når det drejede sig om et areal i den størrelse. Derfor er han også ked af, at projektet om polobane aldrig blev til noget på grund af retssagen.

»Fire år i kampens hede går ikke upåvirket. Det har gået udover min følelse af at være hjemme, når jeg kom hjem på gården. Der er hele tiden blevet gjort tiltag for, at jeg skulle presses for at blive smidt ud af den kontrakt. Det er så heldigvis ikke lykkedes,« siger han.

Dyrehavegaard er en stor hestepension med over 70 heste med forskellige ejere, men mens sagen stod på, har der været flere tomme bokse. Ifølge Carsten Valentin har han tabt næsten 1 mio. kroner, og derfor sender han et erstatningskrav til kommunen. Aftalen gjaldt for 10 år, og forpagteren har seks år tilbage af sin kontrakt.

Borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Sofia Osmani oplyser til Det Grønne Område, at hun ikke forventer, at kommunen vil anke afgørelsen.

I mellemtiden skal Carsten Valentin fejre dommen med bobler i stedet for gravøl.

»Jeg er på vej ud for at købe champagne, og i aften skal vi have helstegt lam. Så tager vi arbejdstøjet på igen i morgen og kommer videre,« siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle